PolitikaSlovenijaVeč

Po uspešni evakuaciji prve družine afganistanskega sodelavca SV evakuacija druge družine še poteka

Ministrstvo za obrambo si po uspešni evakuaciji družine enega lokalnega sodelavca Slovenske vojske iz Afganistana, konec prejšnjega tedna, še vedno prizadeva, da bi pri umiku na varno pomagali tudi družini drugega lokalnega sodelavca Slovenske vojske.

Po več poskusih, da bi družino varno prepeljali na kabulsko letališče, v luči zaostrenih varnostnih razmer ob nedavnem terorističnem napadu na letališče, to žal ni več mogoče.

Ob upoštevanju odločitev lokalnega sodelavca Slovenske vojske in njegove družine glede drugih možnosti umika iz Afganistana, mu bo Ministrstvo za obrambo še naprej pomagalo, da bi se vsi člani družine varno umaknili iz Afganistana in nato v Republiko Slovenijo, ki jim je že zagotovila pravni status za prihod in bivanje v naši državi.

Zaradi zagotavljanja varnosti lokalnega sodelavca in njegove družine podrobnejših informacij tudi v prihodnje ne bomo posredovali.

vir: https://www.gov.si/novice/2021-08-28-po-uspesni-evakuaciji-prve-druzine-afganistanskega-sodelavca-sv-evakuacija-druge-druzine-se-poteka/

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika