Vir: Slika zaslona
KulturaPolitikaSlovenija

Po napadu na medije, se direktor Mestnega gledališča Ptuj norčuje še iz predsednika vlade !!

O Petru Srpčiču je v zadnjem času mogoče zaslediti marsikaj, in sicer od slavljenja rdeče zvezde, nečednih poslov v ptujskem gledališču (ironično, da ga ščiti županja iz vrst SD Nuška Gajšek) vse do napada na medije. Tokrat se je “kulturnik“ na svojem Facebook profilu ponorčeval iz predsednika Vlade RS Janeza Janše.

“Vsral se veliki osvoboditelj ko grlica…evo heroja brez specialcev in jopičev…ne bu ne mu…“ To je bil sobotni zapis direktorja Mestnega gledališča Ptuj, ki očitno ne prenese, da vlada stranka, ki je bila na parlamentarnih volitvah absolutna zmagovalka po demokratični poti, samemu pa se več kot očitno kolca po nekih starih časih.

Vir: FB

Glede na to, da gre za napad na predsednika vlade in demokracijo, je to obsojanja vredno, ampak direktor se raje po svojem Facebook profilu norčuje. Sicer pa smo takšnih in drugačnih primitivizmov s strani direktorja že vajeni. Za branjenje rdeče zvezde je celo posegel na neodvisno delo medijev z neposrednim napadom na spletni portal e-Maribor.

V SDM Ptuj še enkrat več ostro obsojamo vse oblike totalitarističnih režimov: fašizma, nacizma in komunizma. In medtem ko direktor na vse načine brani komunizem, druge obsoja nacizma (Okornovo izvedbo Zdravljice) in fašizma.

Zanimivo bi bilo slišati kaj na vse to poreče županja iz vrst SD Nuška Gajšek, ki mu očitno ščiti hrbet, kljub temu, da direktor s svojim pisanjem po Facebook-u zapravlja ugled gledališča in le tega vodi zelo slabo, kar je mogoče razbrati iz poročila NO MOP o izvedbi nadzora v MGP. No, morda pa bo ponovno koga poimenovala radikalni SDS-ovec, kot je to baje že storila (neuradni vir).

Priča smo kulturnemu marksizmu, ki pa ni več nič kaj kulturen in se vrača k svojim koreninam in ideološkemu očetu Karlu Marxu, ki je sam trdil, da bo do komunistične ureditve (katere več kot očitno simpatizer je direktor MGP) samo s prelivanjem krvi, revolucijo. Upamo samo, da naša preljuba Slovenija ne postane Venezuela številka 2.

Avtor: SDM Ptuj

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura