Župan Matija Kovač in podžupanja ter dva podžupana(foto: MOC)
LokalnoPolitikaSlovenija

Po dobrih dveh mesecih po zmagi na lokalnih volitvah: Mestna občina Celje ima tri podžupane

Župan Matija Kovač je danes na 2. redni seji Mestnega sveta Mestne občine Celje sporočil, da bo z današnjim dnem imenoval še dva podžupana, in sicer člana mestnega sveta Sašo Kundih in Sama Seničarja.  Prvega je že takoj za današnja dva pa je potreboval kar precej časa in političnega žongliranja da je prišel do takšne odločitve. O srečni roki pri izbiri ne bomo spregovorili, o vzdržnosti in racionalnosti izbire pa morda kdaj drugič. Podžupan Uroš Lesjak, ki bo pokrival področje gospodarstva in digitalizacije, pa  je  morda v čevljih,  ki ga bodo večkrat ožulili.

 

Podžupanja Saša Kundih bo funkcijo opravljala nepoklicno, imenovana je za opravljanje nalog s področja delovanja krajevnih skupnosti in mestnih četrti. Tudi Samo Seničar bo nepoklicni podžupan, in sicer bo opravljal naloge s področja družbenih dejavnosti.

Župan MO Celje podpisuje imenovanja dveh podžupanov za vodenje posameznih področij (Foto: MOC)

Župan Matija Kovač: »Z imenovanjem treh podžupanov oblikujemo ekipo, ki bo lahko učinkovito pokrivala vsa pomembna področja in zagotavljala še večjo prisotnost predstavnikov mesta med občankami in občani.«

Upanje je,  da bo župan znal pravilno nastaviti njihovo valovno dolžino delovanja, ki bo dajala sinergijske učinke pri izvajanju politike in življenja v Mestni občini Celje.

Vane T. Costa

vir in foto: moc&vtc

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno