Dogodki in prireditveKulturaSlovenijaŠport

Platforma – Festival Sodobnega Plesa Maribor – 31.8. do 5.9.2021

PLATFORMA 2020: KREATIVNE REFLEKSIJE
Sodobna plesna umetnost – Vzgoja in izobraževanje z umetnostjo – Terapevtski pristopi z umetnostjo
V Mariboru bo izveden festival Platforma sodobnega plesa v času od 31.8.2021 do 5.9.2021.
Letos raziskujemo področje KREATIVNIH REFLEKSIJ, saj umetnost zmeraj reflektira določena stanja: zanimajo nas umetniški, izobraževalni, vzgojni vidiki, terapevtski pristopi in njihovi učinki. Prednost dajemo ustvarjalcem, ki so svoje priložnosti iskali izven Maribora. Bistvo kreativnosti je pogled iz različnih perspektiv oz. zornih kotov. Dialog skozi proces dvojnega gibanja med angažiranostjo in opuščanjem kot ga zagovarja Glaveanu, tako fizično kot na simbolni ravni, nam omogoča raziskovanje in kreiranje novih različnih perspektiv.
Umetnost reflektira osebne in družbene spremembe. Njena ustvarjalnost, izraznost, drznost in sporočilnost zrcali oz. reflektira osebna, družbena in politična stanja ter jih vnaša v kulturno socialna okolja v obliki transformacij, prenosa znanja na mlade, javnih razprav …. S strokovnimi pristopi pomaga tudi skozi terapevtsko polje delovanja mnogim posameznikom in ranljivim skupinam. Reflektira se skozi različne vsebine.
A politika jo je v zadnjem letu, zaradi preventive medicinskih izhodišč in iz strahu pred množičnimi epidemijami stisnila v kot. Kljub ukrepom najde poti skozi nove oblike delovanja in išče nove modele ustvarjalnih povezav. Kreativne refleksije imajo zelo široko področje delovanja, nenazadnje so dobrodošle tudi v vsakdanjem življenju slehernega posameznika.
ZA SVOBODO GIBANJA IN UMETNOSTI!
Podroben program dogodkov najdete na strani http://www.festivalplatforma.si/ 
mib

Mogoče vam bo všeč