Vir: Avaz.ba
Dogodki in prireditveEvropa

Papež Frančišek je pred 100 verniki poklical na pomoč revnim

Papež Frančišek je imel nocoj polnoč. Maša je potekala na hrbtni strani bazilike svetega Petra z manj kot 100 verniki in manjšim številom kardinalov in škofov.

Običajno ga strežejo v glavnem delu bazilike, udeleži pa se ga do 10.000 ljudi, vključno z diplomatskim zborom, ki predstavlja skoraj 200 držav.

Vir: Avaz.ba

Vsi razen papeža in člani manjšega zbora so nosili maske ob polnoči, ki so se začele dve uri prej kot običajno, tako da se je lahko omejeno število vernikov pandemije vrnilo domov do 22. ure, ko se začne policijska ura.

“Bog je prišel med nas v revščini in potrebo, da nam pove, da bomo s služenjem ubogim pokazali svojo ljubezen do njega” – je dejal 84-letni papež, ki v svojem papeževanju praznuje osmi božič.

Vir: Avaz.ba

V petek bo papež svoje knjige Urbi et Orbi (mesto in svet) prebral iz vatikanske dvorane namesto z osrednjega balkona Trga svetega Petra na prireditvi, ki običajno privabi več deset tisoč ljudi.

Zaradi omejitev ne morete iti na trg svetega Petra ali baziliko. Vsi papeški dogodki med 24. decembrom in 6. januarjem bodo v zaprtih prostorih in z omejenim številom ljudi, vendar bodo po televiziji in po spletu.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč