Vir: Avaz.ba
LokalnoSlovenija

Papež Frančišek je leto 2021 razglasil za leto družine

Vodja rimskokatoliške cerkve papež Frančišek je nedeljo v prihajajočem letu 2021 razglasil za leto, namenjeno družini, saj je podvojil eno svojih papeških prednostnih nalog in pozval k ponovni pozornosti na svoj dokument o družinskem življenju leta 2016.

Papež Frančišek je napovedal, da se bo prihodnje leto, posvečeno družini, začelo 19. marca, ob peti obletnici njegovega dokumenta “Radost ljubezni”.

Dokument je med drugim odprl vrata, da bi lahko razvezane in ponovno poročene pare prejeli obhajilo, kar je sprožilo kritike, medtem ko so konzervativni katoličani trdili, da gre za krivoverstvo, poroča Anatolija.

Dokument je napisal po povabilu škofov z vsega sveta, da bi razpravljali o tem, kako lahko katoliška cerkev bolje služi družinam. Čeprav je vprašanje ločitve in ponovne poroke med sinodo prevladovalo na naslovih, se je razprava dotaknila tudi drugih “netradicionalnih” družin.

Papež Frančišek je družinam, ki imajo nesoglasja, dal prijazen papeževski nasvet in jih opozoril, naj rečejo “oprosti, hvala in oprosti” in nikoli ne končajo dneva brez sprave.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno