PolitikaSlovenija

Pahor na pogovor povabil vse šefe strank, Šarec stisnil rep med noge!

Predsednik države Borut Pahor je vsem predsednicam in predsednikom parlamentarnih strank poslal vabilo na pogovor.

Pahor na pogovor povabil vse šefe strank

Predsednik Borut Pahor je danes na vseh devet parlamentarnih strank naslovil pismo s povabilom na pogovor. Kot je uvodoma poudaril Pahor, bo Slovenija letos obeležila tridesetletnico razglasitve in obrambe, pa tudi mednarodnega priznanja in ustavnosti.

“V teh treh desetletjih smo vzpostavili razmeroma trden demokratičen politični sistem, utemeljen v parlamentarni demokraciji. Izkušnja kaže, da smo zmogli tudi najtežje preizkušnje in znali sprejeti tudi najtežje odločitve, ker smo se o njih pogovarjali,” je zapisano v pismu predsednika Slovenije.

“Pred časom sem predlagal, da bi stranke ne glede na to, kdo je v vladi in kdo v opoziciji, dosegle neke vrste strinjanje o osredotočanju na spopad z epidemijo, pa tudi o okrevanju po njej in o predsedovanju Svetu Evropske unije. To so teme izrednega pomena, ki jih imam za skupne vsem, ne glede na siceršnje politične razlike, v skupno dobro,” je še navedeno v uradnem vabilu.

Šarec noče priti!

Na Pahorjevo vabilo se je na svojem profilu Twitter že odzval predsednik največje opozicijske stranke LMŠ Marjan Šarec. Kot je pojasnil v pisnem zapisu, spoštuje predsednikov poziv, vendar svetuje, da naj raje na pogovor povabi aktualnega premierja Janeza Janšo. Na twitterju so Šarca že poimenovali – jokica!

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika