Celjska športnika leta 2021.Tina trstenjak in Luka Janežič(foto OKS in Wikipedia)
LokalnoSlovenijaŠport

Pa ju imamo:« Športnika leta v Celju judoistka Tina Trstenjak in atlet Luka Janežič »

Na sinočnji tradicionalni, že 54.  prireditvi Športnik leta v Celju, ki jo pripravlja Športna zveza Celje ob sodelovanju Mestne občine Celje, je naziv najboljše športnice pripadel judoistki Tini Trstenjak, priznanje za najboljšega športnika pa je prejel atlet Luka Janežič. V konkurenci ekip je med moškimi zmagal AD Kladivar Celje. Med ženskimi ekipami pa so slavile košarkarice Cinkarne Celje. 


Priznanja najboljšim športnikom sta podelila predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in podžupan Mestne občine Celje Vladimir Ljubek.

Tina Trstenjak, članica Judo kluba z Z’dežele Sankaku je lanskih olimpijskih igrah v Tokiu osvojila srebrno medaljo ter prvi mesto na evropskem prvenstvu v Lizbonu in na tekmovanju Grand Prix v Tel Avivu.

Drugo mesto v kategoriji posameznic je pripadlo atletinji Tini Šutej, nosilki srebrne medalje na dvoranskem prvenstvu v skoku s palico na Poljskem in petouvrščeni na olimpijskih igrah v Tokiu, tretje pa plezalki Sari Čopar, svetovni mladinski prvakinji v Rusiji.

Športnica in športnik leta 2021

Luka Janežič, zmagovalec med posamezniki, je bil šesti na evropskem dvoranskem prvenstvu v Torunu na Poljskem, na olimpijskih igrah v Tokiu pa je osvojil 15. mesto.

Drugo mesto je pripadlo Janu Ločnikarju, ki je postal ekipni mladinski svetovno prvak v Tacnu v slalomu na divjih vodah ter bil tretji med posamezniki v slalomu. Priznanje za tretje mesto pa je šlo v roke Timu Mastnaku za četrto mest na svetovnem pokalu v Cortini d’Ampezzo.

Med moškimi ekipami so člani AD Kladivar prejeli priznanje za najboljšo ekipo za osvojeni naslov članskih državnih prvakov Slovenije, ženska košarkarska ekipe Cinkarna Celje pa za ponovno osvojeni naslov državnih prvakinj in četrto mesto v jadranski ligi Waba.

vtc
vir :MOC&MY

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno