Vir: Nova24tv.si
LokalnoPolitikaSlovenija

OTROCI PRVE TRIADE SO V ŠOLAH (video)

Čeprav se je epidemiološka slika v nekaterih regijah poslabšala, je obveljala odločitev iz prejšnjega tedna, da lahko gredo otroci prve triade ponovno v šolo. Šole so, kot zagotavljajo, na prihod otrok pripravljene, zaposleni pa so opravili testiranje na novi koronavirus.

Da pa bi otroci po trimesečnem učenju od doma čim bolj sproščeno pričeli s poukom v svojih razredih so v osnovni šoli v Zgornja Kungota pripravili nadvse prijeten in prisrčen sprejem. Kakšni so vtisi in občutki pa je spregovorila ravnateljica Zdenka Keuc.

Učitelji in ostali zaposleni so dan pred pričetkom z delom opravili testiranje na novi koronavirus. Rezultati so bili zelo ugodni.

K toplemu in sproščenemu sprejemu učencev v Zgornji Kungoti je poskrbel tudi Marko Belšak iz Glasbene šole Rošer. S torkom so v devetih od 12-ih regij vrata za vse otroke odprli tudi vrtci, kjer so zadnje tri mesece nudili le nujno varstvo.

Želja vseh nas je, da se stanje epidemije konča, zato je tudi v vseh vzgojno varstvenih zavodih priporočeno, da otroci gredo v šolo le, če so zdravi in če niso bili v stiku z okuženo osebo

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno