Kristjan Ceh (SLO) competes in the final of Men’s Discus Throw at Tokyo 2020 Summer Olympic Games, Japan on July 31, 2021
OLIMPIJSKE IGRE 2021-TokioSlovenijaŠport

Osmi dan iger v Tokiu – dva nastopa v polfinalu

Strelka Živa Dvoršak v trojnem položaju in atlet Kristjan Čeh v metu diska sta nastopila osmega dne (31.7.2021) olimpijskih iger v Tokiu, oba v finalu.

Kristjan Ceh (SLO) competes in the final of Men’s Discus Throw at Tokyo 2020 Summer Olympic Games, Japan on July 31, 2021

Strelka Živa Dvoršak je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila sedmo mesto v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov. Tridesetletna Ljubljančanka je v velikem finalu osmih najboljših strelk iz kvalifikacijskega dela zadela 406,2 kroga. Dvoršakova se je na svojih tretjih olimpijskih igrah prvič prebila v veliki finale, najbolj zahtevno strelsko preizkušnjo pa je končala na sedmem mestu. Uvodni strelski nastop v klečečem položaju je s 151,6 kroga končala na osmem mestu s krogom zaostanka za Srbkinjo Andreo Arsović. V uvodnih štirih strelih v ležečem položaju je nanizala sijajno serijo – po dvakrat je zadela 10,8 in 10,7 kroga – ter se prebila na drugo mesto, po petnajstih strelih v ležečem položaju pa se je s 155,5 kroga končala na sedmem mestu. Ljubljančanka v stoječem položaju ni zmogla nadoknaditi zaostanka. Začela je spodbudno, po treh strelih napredovala na peto mesto, nato pa v četrtem, petem in šestem strelu zadela 9,5, 9,2 in 9,7 kroga ter znova zdrsnila na sedmo mesto. V zadnjih devetih strelih se je borila kot lev, velikega zaostanka pa ni zmogla nadoknaditi in je skupaj z Arsovićevo prva zapustila finalno prizorišče. “Res sem zadovoljna s finalom, tam sem odgarala, a ni zagrabilo kot bi bilo treba. Uvrstitev je lepa, ni pa za mano najbolj žlahten dan. Sem pa vesela, da sem izkusila še to in imam v zbirku tudi to finale in lahko rečem, da sem v strelstvu vse izkusila. Rajmond Debevec je vedno govoril, da je finale olimpijskih iger nekaj drugega, da ti puška z rok pade. Tudi zato sem vesela, da sem psihično zdržala, saj tega na opisan način nisem čutila,” je po tekmi povedala prva slovenska ženska finalistka olimpijskih iger v strelstvu.

Dvaindvajsetletni Kristjan Čeh je na olimpijskih igrah v Tokiu v finalu meta diska osvojil peto mesto s 66,37 m. “Zadovoljen sem z nastopom, čez 66 m sem vrgel. Po  nervoznih prvih treh metih se je dobro izteklo. Na ogrevanju je šlo dobro. Prvi met na tekmi je bil fantastičen, a žal s prestopom. V drugem strah, da bi še enkrat prestopil in ni šlo najbolje, v tretji pa sem trepetal za še tri mete v finalu. Dobil sem jih in imel potem vse mete prek 66 m in sem zadovoljen. To je bil moj prvi olimpijski nastop, peti sem bil, vrhunsko, le dobre izkušnje sem odnesel s tega tekmovanja,” je v prvi izjavi za TV Slovenija dejal Čeh.

vir: https://www.olympic.si/novica/1697

Mogoče vam bo všeč