PolitikaSlovenija

Opozicija bi spet rada vložila nezaupnico

Medtem ko se, Nina Kovač tolče po prsih, češ poglejte koliko ljudi smo pripeljali na referendum, ki je v celoti uspel, je leva opozicija spet v poziciji, ko bi vladala.

Opozicija bi spet rada vložila nezaupnico

Janez Janša je za koalicijo organiziral kosilo, katerega se je udeležil tudi Zmago Jelinčič in oba predstavnika narodnosti, opozicija na vsak način hoče (za)vladati. A nekaj mora biti jasno. Če bi bili pobudniki referenduma Marjan ŠarecTanja FajonLuka Mesec in že dva tedna nekam izpuhtela Alenka Bratušek, bi na volišča prišlo “samo 17 odstotkov ljudi”. Je pa do parlamentarnih volitev še (pre)daleč, da bi leva opozicija lahko na vlekla neke vzporednice o rezultatu nedeljskega referenduma.

Opozicija bi baje rada spet imela konstruktivno nezaupnico. Marjan Šarec, kateremu trenutno pada podpora, se očitno boji tudi Sandija Češka (SD), ki naj bi postal, kot je v načrtu novi mandatar. Oziroma bolje povedano, to so mokre sanje kul opozicije. LMŠ bi, če že, raje taktično, za mandatarko podprl Tanjo Fajon, saj naj bi bil “vohunček Murči” prepričan, da je to, najboljši recept za uničenje SD, pred naslednjimi volitvami, piše Požareport.

A tudi ta konstruktivna nezaupnica nebi uspela. Kajti tudi tokrat naj bi se, kot pravi predsednik Ljubo Jasnič,  DeSUS postavil na stran koalicije.

P.M.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika