Ne dovolite izzivanja in bližnje srečanje z njim foto-policija
Notranje zadeve

Onstran zdrave pameti: Številke okuženih »letijo« v nebo, protestniki bi leteli po celi Sloveniji

V torek je bilo opravljenih 8308 PCR-testov na okužbo z novim korona virusom in pri tem potrdili 3166 okužb,  objavljajo iz Nacionalnega inštituta  za javno zdravje (NIJZ). Pozitivnih je bilo tako 38,1 odstotka opravljenih PCR-testov. Več kot 3000 okužb je bilo nazadnje v Sloveniji potrjenih   5. januarja, ko so jih zabeležili 3428.

Številka ki strese in pretrese vsakega normalnega ki počne vse da njega in njegove bližnje ne doleti. Pa vendarle so takšni ki jim to nič ne pomeni, le borili bi se radi za čim več tujega z trudom priborjenega in pridelanega davkoplačevalskega denarja.  Tudi pri okužbah  želijo to raztrositi po celi Sloveniji da bo kričanje in blaznenje pokrito in da zmanjšajo »odstotke » okuženih na eni lokaciji ali povezano z njo.

 

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je dvignilo na 1954, kar je 144 več kot dan prej. Štirinajstdnevno povprečje potrjenih okužb na 100.000 prebivalcev je 1051 oziroma 92 več kot dan prej. Če znamo ali znajo računati je v zadnjih »večjih » protestih ki so navigiranih iz gorenjske  z pro-jugoslovanskim predznakom »prestolnice«, je vidno da se je število okuženih dvigovalo tedensko skoraj stoodstotno.

In nek resnicoljubni »bluzer«z  šprahfelerjem« svoje blodnje želi razširiti danes po celi Sloveniji. Policisti vse morebitne udeležence napovedanih shodov pozivajo, naj pravico do javnega zborovanja in izražanja svojih stališč uveljavljajo mirno in strpno, predvsem pa naj upoštevajo navodila in ukaze policistov ter naj ne ovirajo in ogrožajo javnega prometa.  Na shodih, ki so uradno prijavljeni, kar pa zagotovo   v tem primeru ni. Bo sledil preklic in izjava policistov preko megafonov, da je shod razpuščen? Prav zanimivo bo. Ali bodo v slogu prošenj protestnikov, »dajte čelade dol«, kakšen »heroj v uniformi to naredil.

 Uradno iz policije opozarjajo da: “Zaradi zagotovitve varnosti bo omejeno gibanje na določenih mestih. Območja shodov bodo videonadzorovana, na shode in prireditve ni dovoljeno prinašati nevarnih predmetov (npr. pirotehnična sredstva, palice, orodje). Zaradi varnosti udeležencem odsvetujemo, da na shod prihajajo z otroki.”

Tudi tukaj ne rabite povečevati število hospitaliziranih zaradi  nespameti in neupoštevanja ukrepov za zajezitev COVID-19

Cilj, ki ga vsekakor želijo doseči tisti, ki nimajo cilja, je zmanjšati mobilizacijsko moč  policije, da je razpršena na več koncih sočasno. Žal jim ne bo uspelo. Kvečjemu kakšno zvijanje roke več  in gneča na urgenci.  In to je to. In hvala bogu da bo tako. O  zgrešenem življenjskem vodilu protestirajočih pa  škoda besed.

Danes bo se bo pamet izogibala neumnih početjih na očitnih lokacijah. V svoje dobro in svojih bližnjih. Zato boljše upoštevajte  poziv stroke ki poziva  k prostovoljnemu zaprtju družbe med počitnicami in omejevanju stikov, da ne bo slabše že takoj po mini počitnicah.

Še vedno boljše z samoomejitvijo kot pa da bi imeli »maxi« zaprtje družbe.

 Vane T. Costa

Foto: Policija &Ich

 

Mogoče vam bo všeč