LokalnonaravaSlovenija

Okolje: Gradnja kolesarske povezave Celje – Štore – Šentjur vidno napreduje

V sklopu gradnje kolesarske povezave Celje – Štore – Šentjur, katere slavnostno odprtje je bilo sredi maja, so že izvedena številna dela v vseh treh občinah in na vseh odsekih povezave. Dela potekajo v skladu z načrti.

V Mestni občini Celje je trenutno v izvedbi konstrukcija premostitvenega objekta (brvi) Hudinja 1, ki bo predvidoma končana v začetku decembra. V tem mesecu je načrtovano tudi asfaltiranje trase.

Tudi v Občini Štore je na štirih odsekih že pripravljena večina trase za asfaltiranje, ki je predvideno v prihodnjem letu. Izvajalec ureja vse potrebno za gradnjo brvi  Voglajna 2 in Žikovski potok.

Makadamski del trase do Vrbnega je pripravljen tudi že v Občini Šentjur, kjer je od januarja do marca prihodnjega leta načrtovana gradnja zadnjega, dvanajstega odseka kolesarske povezave.

Kolesarska povezava Celje-Štore-Šentjur bo dolga 11,55 kilometra, od tega bo 8,59 kilometra novogradnje.

Investitor več kot 11 milijonov evrov vrednega projekta, ki je uvrščen v mehanizem Dogovor za razvoj regij (DRR3) je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI), ki prispeva tudi glavnino denarja za naložbo. Ta je sofinancirana z EU sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Gradnja nove kolesarske povezave bo predvidoma končana do konca prihodnjega leta.

Uporabnikom in tistim ki želijo skrbeti za svoje zdravje in okolje ki bo garancija zato, se obetajo boljše čase.

Vane T. Costa

Vir in foto: moc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno