OLIMPIJSKE IGRE 2021-TokioSlovenijaŠport

Od četrtka do nedelje Paralimpijski tabor za družine

Od četrtka do nedelje Paralimpijski tabor za družine

V Laškem je vse pripravljeno, da se jutri, v četrtek, tam začne 3. Paralimpijski tabor za družine, ki ga organizira in vodi Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite.  Z jasno željo po uresničevanju vizije za vzpostavitev dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnosti. Zavoljo tega smo skupaj z Lidl Slovenija razvili program Postani športnik. Tabor v Laškem je nov korak v pravo smer.

Tabor se prične v četrtek, zvečer pa si bodo udeleženci ogledali povzetek dneva na paralimpijskih igrah, kjer tekmuje tudi sedem naših športnikov.

V petek pa sledijo prve predstavitve parašportnih panog. Cilj tabor je tudi ta, da lahko mladi na enem mestu preizkusijo čim več športov. V petek začenjamo s košarko na vozičkih in boccio, nadaljujemo s curlingom in namiznim tenisom ter plavanjem.

O športu bo predavala dr. Tjaša Filipčič. Otroke bo obiskal Zdravko Lidl,

V soboto bo zbrani najprej prisluhnili osebni zgodbi Sente Jeler, ki je članica reprezentance odbojke sede, temu pa sledijo nove predstavitve športov (parakolesarstvo, hokej na vozičkih, osnove paraplesa), za konec dneva pa še učenje koreografije v ritmu parahimne Ta Tempo, katere avtor je Rok Terkaj.

V nedeljo sledi še predavanje za starše, pripravlja ga mag. Natalije Spark, za konec pa še aktivnosti za otroke ter športno tekmovanje med družinami in obisk levčka Marka, maskote naše zveze.

Tabor bo do nedelje potekal v sproščujočem okolju Zdravilišča Laško.

Mogoče vam bo všeč

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap