GospodarstvokoronavirusLokalnoPolitikaSlovenija

Obratovanje gostinskih lokalov odslej med 5. in 22. uro

Gostinski lokali po vsej državi so lahko od danes naprej odprti od 5. do 22. ure in ne več (samo) med 7. in 19. uro. V zaprtih javnih prostorih je dovoljenih več strank naenkrat kot doslej, kampi lahko sprejmejo več gostov, odprejo se lahko igralnice.

Razdalja med osebami za mizo ni več določena

Ob podaljšanju dovoljenega obratovalnega časa gostinskih lokalov so spremenjeni tudi pogoji za ponujanje gostinskih storitev v notranjosti gostinskih obratov. Ponudba za mizami je dovoljena za največ štiri osebe, med robovi miz pa mora biti najmanj tri metre razdalje. Razdalja med osebami za mizo ni več določena, pogoj omejitve števila oseb za eno mizo pa ne velja za osebe, ki še niso dopolnile 18 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki.

Odrasle osebe v notranjosti lokalov morajo imeti potrdilo, da so covid-19 prebolele oziroma da so cepljene, ali opravljen negativen test na novi koronavirus.

Na potrošnika 20 kvadratnih metrov poslovnega prostora

Danes je začel veljati tudi spremenjen pogoj glede omejitve števila oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Na potrošnika mora biti zagotovljenega 20 kvadratnih metrov poslovnega prostora, pogoj pa ne velja za osebe, ki še niso dopolnile 18 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki, ter za osebe, ki potrebujejo spremstvo.

Dovoljeno obratovanje igralnih salonov in prirejanje posebnih iger na srečo

Kampi lahko po novem ponujajo do 70 odstotkov razpoložljivih enot, potem ko so doslej lahko oddajali do 30 enot. V omenjenih 70 odstotkih niso všteti pavšalisti.

Od danes je tudi dovoljeno obratovanje igralnih salonov in prirejanje posebnih iger na srečo med 5. in 22. uro pod pogojem, da zaposleni in gostje izpolnjujejo pogoj prebolelosti, cepljenja oz. opravljenega testa na novi koronavirus. Igralni saloni lahko ponujajo do 50 odstotkov razpoložljivih zmogljivosti.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč