foto: policija.si
LokalnoSlovenijaV fokusuZdravje

Ob preiskavi v Celju: “47 Celjanki odvzeli otroka in pasjega mladiča. Oboje, vsak na svojem koncu in na varnem”

Policisti PU Celje  bodo 47-letno Celjanko  kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami ter zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja

Celjski policisti so v preteklih dneh zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, opravili hišno preiskavo pri 47-letni Celjanki.

Pri hišni preiskavi stanovanja so našli in zasegli manjšo količino prepovedanih drog. V stanovanju so našli tudi več uporabljenih igel za vbrizgavanje prepovedanih drog, ki so bile na dosegu otroka, in bi se lahko z njimi poškodoval.  Osumljena in otrok sta živela v neprimernem, neogrevanem, zanemarjenem prostoru, neprimernem za bivanje otroka s posebnimi potrebami.

Zaradi nevzdržnih življenjskih razmer, v katerih je bival otrok,  so obvestili  Center za socialno delo Celje. Predstavniki omenjenega centra so otroka začasno odvzeli in namestili v varno okolje.

 

Pri hišni preiskavi so v stanovanju naleteli  še pasjega mladička, ki ni imel ustreznih listin in ni bil primerno negovan, zaradi česar sta na kraj prišla zaposlena Uprave RS za hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ter psa začasno odvzela in ga namestila v karanteno.

Osumljeno  47-letnico bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog  ter zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Zoper njo bo prav tako  uveden  tudi   prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o zaščiti živali.

Ob takšnem ravnanju kaj drugega bi težko pričakovali.

Vane T. Costa

vir in foto: puc@vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno