PolitikaSlovenija

Ob neuspešni nezaupnici: Klofuta KUL-u še doni v njihovih glavah, donenje naj jim prinese bistrega uma. Ga potrebujejo!

Slovenska desnosredinska, predvsem zmerna vlada ostaja. Delo poteka in bo še naprej  potekalo po načrtih. 

 Pri Reutersu oziroma njihovem poročevalcu menijo, da je preživela nezaupnico.  Še prej se je že nakazovalo, da bo to predvsem »nujno« opravljanje domače naloge slabih učencev in ponavljavcev razredov, ki so jim jo zadali njihovi učitelji ter njihove plehke psihosocialne stavbe mučitelji. Daljinsko vodenje iz observatorija v Murglah ni uspelo. Šumi v komunikacijah verjetno niso od včeraj, včeraj so jih »odigrali« ali v besednjaku »kulturnikov« inštalacija  ni uspela, odri političnega nastopanja so imeli več vijakov zrahljanih, od tod tudi nestabilnost,  vsebinska in vizualna majavost in na koncu sesutje skozi izrečeno in videno. To nakazuje predvsem njihovo nemoč brezup in plehkost, hoteti in ne verjeti v lastno početje. Izbrati osebo,  Karla V. Erjavca, znanega  tudi  kot okoljskega kant-avtorja političnega vegetiranja z malo glasovi  na visokih položajih, je »idealno« za pošiljanje v pozabo ali na margine političnega brezupa. Tako »dobro« je odigral, da bolje ne bi moglo biti. 

KUL inštalacija je končana. »Budalizacija« v 40 slikah in prilikah, če se izrazimo po »Zafanovičevo«, prav tako. Izgovori gor ali dol. Fiasko je zalepljen na čelo vseh nastopačev na sceni. Od  SAB-ovega»Kaligule« z zlatimi urami in verižicami,  do Karla Erjavca, navdušencem nad početji  Belgijskega kralja Leopolda, tokrat z spodobno kravato, ki jo za lep čas ne bo več rabil,  do Janija kahlonoslica, tokrat kot »sodobnovaškega« ali Möderndorfer-skega predlagatelja brezupne inštalacije.  Njegov, Janijev šef, znani ekstremni športnik, posebej v disciplini »skakanje v prazen bazen« tokrat komaj da je pokukal ven izpod »traktorske«   prikolice ki je oder ki mu življenje pomeni. 

Na kmetih bi rekli vsi bi se ženili pa nimajo ženina, potem  ostanejo  in se  vedejo  kot »old punce«, ki svojo zagrenjenost ne opravičujejo z svojo neprimernostjo za ženitev ampak z vzvišenostjo ženina. »Ženin« ali koalicija že lep čas  ima nevesto, žlahto, svate, KUL-ovci  pa imajo samo »cullo« (ali rit-fr)pa še  to za sedenje in za nič več. Tudi s tem zadnjim delom telesa ali po njihovem cullo-KUL, ki  je samo za sedeti, sedijo neudobno. Od stalnega »žokanja«, daj sem daj tja, ne tu, rajši tja, ali bodo pri miru. 

Slovenska desnosredinska vlada premierja Janeza Janše ki ji zaupajo koalicijski partnerji,  je doživela zaupnico od tistih ki delajo za dobro vseh državljanov in državljank,  preživela  čas na nalogah ki jih mora opravljati in ni sedela  na svojem »cullo-tom« v KUL koaliciji.

Nezaupnico, so doživeli tisti,  ki si niso zaupali medsebojno  še pred tem,   saj se  je 40 poslancev v 90-sedežnem parlamentu, oziroma njihovi »voditelji« pet minut po končani farsi že pred ne preveč pred preveč  »obljudenimi«  mikrofoni, dejali bolj po tihem, skoraj tako kot da bi si hladili nos,  kako to da ni šlo skoz,  opravičevali svojo »grupico«,  ki da je naredila svoje ter se čudili kako to da jim ni uspelo. Bleferjem brez kritja nebo uspelo ne sedaj in ne kasneje. Tisti ki se brati z ulico,  predvsem neartikulirano,  ne vsebinsko, razbijaško in zločinsko, ga doleti ulica. Če ne fizična, mentalna pa zagotovo. Prenekateri je manire ulice prinesel v hram demokracije. 

Vlada se bo ukvarjala, tako kot do sedaj, z resnimi in resničnimi početji, ki vedno prinesejo rezultat, primeren in sorazmeren trudu in uglašenosti ekipe ki jo vodi moder, preudaren  in uspešen »pilot« ne glede na slabo obnašanje potnikov na »krovu« in turbolence,  ki jo povzročajo z namenom oteževanja letenja do primernega varnega pristajanja kompletnega ekipage-ja, do luke,  ki se ji reče uspešna, zdrava in v s ponosom v svet obrnjena in samozavestna Slovenija.

 Upamo, vemo in pričakujemo, da bo to plutje pripeljalo do konca naloge ter do priprave, tudi na podlagi uspehov,  do zelo podobne posadke za naslednje poletje in varno plutje, ki se  mu reče redne splošne  parlamentarne volitve v Sloveniji bodo predvidoma prihodnje leto.

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika