LokalnoPolitikaSlovenija

OB MARIBORSKIH PROTESTIH TUDI POSILSTVO ?

Bolj kot to, da se je na Trgu Svobode v Mariboru pred dnevi znova odvijal protest, na katerem se zbralo nekaj protestnikov, ki so po njihovem prepričanju dobro uro izražali svoje nestrinjanje s trenutno oblastjo, je javnost bolj vznemirila novica, da naj bi ena izmed udeleženk aprilskega protesta v štajerski prestolnici policiji prijavila, da jo je posilil oče.

54-letnik na zaslišanju

Kot so se za enega od mariborski spletnih portalov odzvali na mariborski policijski upravi, so v zvezi z utemeljenim sumom storitve kaznivega dejanja posilstva med drugim kazensko ovadbo privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru 54-letnega moškega.

Privedeni posameznik naj bi bil eden vidnejših članov Štajerske varde in naj bi se, kot poroča časnik Večer, organom pregona navedel, da gre zgolj maščevanje bivše partnerice, ki naj bi ga prijavila zaradi družinskega nasilja, za kar naj bi mu izrekli prepoved približevanja. Sicer naj bi šlo za že starega znanca policije, vpletenega celo v umor, obsojen pa naj bi bil tudi še zaradi drog, saj naj bi bil eden od vidnejših članov mamilarske verige v Mariboru, ki je z drogo oskrbovala tamkajšnje odvisnike.

Zanimalo jih je tudi stališče Slovenske varde

Na dogodke in očitke se je na socialnem omrežju Facebook odzval tudi prvi človek Štajerske varde Andrej Šiško, ki je zapisal, da je Slovensko vardo poklicalo več novinarjev, ki so spraševali ali je res, da je vidni član Štajerske in Slovenske varde posilil svojo hčer. Zanimalo jih je tudi, kakšno je stališče Slovenske varde v zvezi s tem, je zapisal Šiško. Kot poveljnik Slovenske in Štajerske varde je Andrej Šiško, vojvod Štajerski in Nadvojvod Slovenski, v več točkah, kot je  zapisal, je javno objavil stališče Varde v zvezi z domnevnim dogodkom, in sicer: 

»1. Domnevni dogodek domnevnega posilstva, naj bi se zgodil pred več kot 14. dnevi, a v zvezi z njim v Slovenski in Štajerski vardi nimamo nobenih konkretnih vesti, še manj so nam znana kakršnakoli dejstva. 

  1. Kakršnokoli dejansko posilstvo kogarkoli, s strani kogarkoli, v Slovenski in Štajerski vardi najstrožje obsojamo! 
  2. Po Ustavi Republike Slovenije velja vsakdo, komur ni pravnomočno dokazana krivda za nedolžnega! (27. člen Ustave RS). 
  3. Niti Slovenska varda, niti Štajerska varda nimata ničesar z domnevnim dogodkom, ko naj bi se zgodilo domnevno posilstvo. 
  4. Kakršenkoli dogodek, na katerem naj bi domnevno prišlo do posilstva, se v nobenem primeru ni zgodil v okviru dejavnosti katerekoli Varde. Varda za kakršnokoli zasebno dejavnost kogarkoli, ne more javno odgovarjati! 
  5. Vsako načrtno vpletanje Varde v kakršenkoli dogodek povezan z domnevnim posilstvom, je zlonamerno in predstavlja organiziran kriminal! 
  6. Sleherna povezava med protesti v Mariboru in delovanjem Štajerske in Slovenske varde je neresna in zlonamerna! 
  7. Za nobenega posiljevalca v vrstah Štajerske in Slovenske varde ni prostora!«

Link do objave na FB:

https://www.facebook.com/andrejshishkozapredsednika.si/posts/314593670024094

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno