Prednostna kolona in vožnja vir: Policija
Notranje zadevepredsedovanje Svetu EU - SLO 2021Slovenija

Nujno vedeti in upoštevati ter se temu prilagoditi!

Na relaciji širšem območju Ljubljane možni krajši prometni zastoji

Zaradi potovanja varovanih kolon s policijskim spremstvom so v torek, 5. oktobra, in v sredo, 6. oktobra, možni krajši prometni zastoji in zapore na širšem območju Ljubljane. V tem obdobju bo prihajalo do zapor. V času zapor bodo promet urejali policisti.

Vozniki, upoštevajte odredbe policistov in se na pot raje odpravite prej kot običajno

Vse voznike pozivamo, naj dosledno upoštevajo znake in odredbe policistov, ki bodo skrbeli za varnost v cestnem prometu, ter prometno signalizacijo. Priporočamo vam, da se na pot odpravite prej kot običajno, vožnjo pa prilagodite razmeram na cestah. Svetujemo tudi, da še pred odhodom na pot preverite razmere na cestah na Prometnem informacijskem centru  in po potrebi uporabite druge ceste.

Na posameznih cestnih odsekih bo veljala prepoved prometa za tovorna vozila

V času srečanja bo veljala omejitev prometa tovornih vozil, katera največja dovoljena masa presega 7,5 tone, ter vozil, ki prevažajo nevarno blago, in sicer v torek, 5. oktobra, in v sredo, 6. oktobra, na širšem območju Ljubljane. 

Voznike vozil, za katere velja prepoved, pozivamo, naj se izločijo pravočasno in na primernih prostorih. Če bodo razlogi za prepoved prometa prenehali pred iztekom določenega časa, bodo policisti tem vozilom dovolili vožnjo. 

Zaradi potovanja varovanih kolon s policijskim spremstvom so možni krajši prometni zastoji in zapore, in sicer:

– v torek, 5. oktobra:

–    predvidoma med 18. in 19. uro (na relaciji Ljubljana–Kranj–Brdo)
ter
–    po 22. uri (na relaciji Brdo–Kranj–Ljubljana);

– v sredo, 6. oktobra:
–    predvidoma med 8. in 9. uro (na relaciji center mesta  Ljubljana–Kranj–Brdo) ter
–    predvidoma med 15. in 16. uro (Brdo–letališče Jožeta Pučnika Ljubljana).

V navedenih časovnih obdobjih bo prihajalo do zapor mestnih ulic v Ljubljani, zapor avtoceste na tej relaciji in cest v okolici Brda pri Kranju. V času zapor bodo promet urejali policisti.

Več:  https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/110822-zaradi-neformalnega-vrha-eu-zahodni-balkan-bodo-na-dolocenih-relacijah-5-in-6-oktobra-obcasne-zapore-prometa

Mogoče vam bo všeč