PP Šentjur menjava vodstva: Levo Petrič, do sedaj desno Šipek od sedaj naprej
LokalnoNotranje zadeveSlovenijaV fokusu

Nova metla na PP Šentjur: “Vodenje Policijske postaje Šentjur z jutrišnjim dnem prevzema Bojan Šipek”

Z jutrišnjim dnem, četrtkom,  vodenje Policijske postaje Šentjur, po pooblastilu načelnika policijske postaje, prevzema Bojan Šipek, ki je svojo policijsko pot kot policist začel na Policijski postaji Laško, kjer je vrsto let opravljal tudi dela vodje policijskega okoliša. Zadnjih 8 let je kot pomočnik načelnika delal na Policijski postaji Šentjur.

 

Dosedanji dolgoletni načelnik Policijske postaje Šentjur Ludvik Petrič, za katerim je dolga in uspešna policijska pot,  se s 25. julijem 2024, upokoji. Danes je imel zadnji delovni dan. V tem mesecu je dopolnil tudi  40 let policijske kariere.  Ludvik Petrič je kot policist pripravnik službeno pot začel na Policijski postaji Celje, jo nadaljeval v Šentjurju, kot pomočnik komandirja in komandir, tri leta je kot inšpektor za posebne naloge delal v takratnem Uradu načelnika, zadnjih 25 let pa je uspešno vodil Policijsko postajo Šentjur.

Primopredaja na PP Šentjur: Levo Ludvik Petrič, na sredini Marko Rožej in desno Bojan Šipek: (Foto: PUC)

Primopredajo sta opravila v prisotnosti Marka Rožeja, vodje Sektorja Uniformirane policije Policijske uprave Celje, ki nadomešča direktorja policijske uprave. Ob tej priložnosti se je Marko Rožej dolgoletnemu načelniku  Ludviku Petriču zahvalil za predanost policijskemu delu in za vse uspehe, Bojanu Šipku pa zaželel vse dobro na novi poti.

Ali bo tudi tukaj  poleg personalne menjave nastopila tudi kakšna drugačna vrsta prerazporejanja  ne vemo,  prav pa je, da glede na njegovo politično profiliranje in delovanje v njegovi domači občini Laško kjer je pripadnik liste MMOL  jasno izraženo, da ne zaide v neko obliko selekcije ki nima nobene povezave s profesionalnostjo.

O njegovi umeščenosti bomo čez čas povprašali Šentjurčane.

Vane T. Costa

Vir in foto: PUC

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno