EvropaKulturaSvetVeč

Nova era Jamesa Bonda: Kam naprej?

Ljubitelji Jamesa Bonda že odštevajo dni do premiere novega filma iz franšize Jamesa Bonda, “No time to die”, kjer bo znanega britanskega agenta MI6 še zadnjič uprizoril Daniel Craig .. vendar kaj to pomeni za franšizo samo: smo na začetku nove ere v tej priljubljeni seriji?

James Bond je, enostavno rečeno, najbolj znan britanski agent, ki je vse od premiere leta 1962 (Dr. No), doživel korenite spremembe v produkciji, medtem ko so določene stvari, med njimi t.i. Bondova dekleta, boj proti super zlobnežem, ostala enaka in še danes navdušujejo gledalce po vsem svetu. Vendar ta Bondov film bo nekaj posebnega – Daniel Craig se namreč poslavlja po petnajstih letih.

Filmi o znanem agentu so bili vedno posneti skladno s časom in tudi tematike so bile temu primerne: hladna vojna, boj proti invaziji, boj proti terorizmu, in še bi lahko naštevali. In čeprav se gledalcu lahko ob gledanju premiere novega filma lahko zazdi, da je že videl vse, po novem filmu ostane vedno odprtih ust.

V najnovejšem prispevku BBC-ja so tako po napovedi Daniela Craiga, da ne bo več agent 007, pripravili več vprašanj in “smernic”, kakšen naj bo James Bond v prihodnje:

  • Avtorji opozarjajo, da imajo ženske premalo vlogo v franšizi, opozarjajo celo na seksističen prikaz Bondovih deklet;
  • V nadaljnjem opozarjajo, da je premalo LGBTQ vsebin … bodo torej v naslednjem filmu “Bondovi fanti”?
  • Na zadnje pa jih moti še … da so vsi agenti bele polti in da je čas za temnopoltega agenta, tako se je že v mediji začelo ugibati, da bi v čevlje britanskega agenta stopil Regé Jean Page, ki trenutno navdušuje v znani Netflix nanizanki Bridgetown.

Bo novi James Bond Rege Jean Page?

Pa vi, ali se strinjate s smernicami, ki jih je postavil BBC ali ne bi želeli “modernih” sprememb pri James Bondu?

 

Vir: BBC

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa