PolitikaSlovenija

Norosti opozicije KUL. Fajonovo za predsednico vlade?

Opoziciji KUL se je zmešalo od po-referendumskega dogajanja. Dobili so nov zalet v smislu blatenja, nagajanja in pritiskov na vlado. In jeseni bi radi nove volitve!? Tanjo Fajon pa za predsednico vlade?

TANJA FAJON ZA PREDSEDNICO VLADE?

SD je že v volilni kampanji. In njena predsednica se že vidi v vlogi predsednice vlade, Matjaž Nemec v vlogi Evropskega poslanca, kjer bi nadomestil Tanjo Fajon, večni rdeči prisklednik, človek, ki je žalil kristjane Štromajer pa se vedi v vlogi sekretarja vlade. A to so le sanje velikih. 

A sanje so eno, resnica pa povsem nekaj drugega. Za Tanjo Fajon navija Marjan Šarec, ker bi, v primeru nezaupnice vladi to lahko oslabilo Socialne demokrate. A poglejmo številke. Tanja Fajon bi na tajnem glasovanju o njenem mandatarstvu (oziroma vloženi konstruktivni nezaupnici) v državnem zboru dobila največ 44, glasov, njena neizvolitev za mandatarko pa bi jo seveda posledično odnesla tudi z vrha SD. Piše Požareport. DeSUS je že napovedal, da za nezaupnico vladi Janeza Janše ne bo glasoval.

SD pa bolj navija za Sandija Češka. Kajti, če bi slučajno uspela nezaupnica, potem bi Češko praktično vladal le 6 mesecev. A kaj ko Češka ne mara Marjan Šarec, ki bi se rad rešil leve konkurence, da bi tudi po naslednjih volitvah, LMŠ sploh pride v parlament. In ko smo že pri tem… kdo je v tem primeru Titanik, Šarec?

P.M.

 

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika