"Tvorec" škandalozne izjave na RTV Slovenija(foto:VSO)
PolitikaSlovenijašolstvo in znanje

Nezaslišani škandal na RTV Slovenija: “Sašo Hribar zanika slovensko osamosvojitveno vojno. Onstran zdrave pameti? Opravičilo mora biti!”

Programski svetnik Sašo Hribar, sicer zaposlen na Radiu Slovenija, je v oddaji Radio Ga Ga, ob jasnem poudarku, da nastopa kot Sašo Hribar in ne v svojstvu nastopajočega v oddaji, v petek, dne 21. aprila 2023, neposredno v prvi program Radia Slovenija med drugim povedal:

 

»Govorim kot Sašo Hribar, ne kot radio Gaga. Na živce mi gre muzej slovenske osamosvojitve in njegovi prdci. Tisti, ki so razdvajali slovenski narod, tisti, ki so srali v Cankarjevem domu, govorijo o nekem muzeju, s katerim bi se oni morali slikati in imeti svoje spomenike. Trditev; osamosvojitvene vojne nikoli ni bilo. Bila je agresija na Slovenijo, ampak zgodovinske danosti so bile take, da je bilo vsakomur jasno, da se vojna v Sloveniji ne more razplamteti, ker je armada komaj čakala, da gre 100 kilometrov nižje. Kar je bilo v Sloveniji, je bila telepatska državljanska vojna. Takrat se je slišalo, da so na eni strani domoljubi in na drugi strani domojebi. Ampak ti hujskači iz Cankarjevega doma še niso imeli takrat dovolj moči, da bi okužili vse nas, ki smo bili pod orožjem, da bi se začela krvava bratomorna državljanska vojna. Ni bilo osamosvojitvene vojne, nikoli! Prdci iz Cankarjevega doma si postavljajo spomenik sovraštva in govorijo, da gre za spomenik osamosvojitve.«

Pozabil je pripisati psihično stanje v katerem je bil ko je  oznanil  svojo potrjeno zgodovinsko neumnost, ki je prišla iz njegovih ne najbolj » higieniziranih« ust.

Praporščaki VSO(Foto: VTC)

 

V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve  so  in smo nad povedanim zgroženi. Tudi če bi bilo izrečeno v kontekstu satire, bi po našem mnenju šlo za nesprejemljivo retoriko, glede na dejstvo, da je bilo posebej poudarjeno, da gre za mnenje Saša Hribarja in je bila postavljena ločnica do ostalega dela oddaje, je zadeva nezaslišana. Gre namreč za nedopustno zlorabo javnega radijskega medija, kar je še samo po sebi razlog za ukrepanje. Glede izrečene vsebine pa poudarjamo, da gre za eklatantno zanikanje osamosvojitvene vojne oziroma slovenske osamosvojitve kot vrednostnem središču Slovencev. Ta je na podlagi plebiscitarne volje, kljub političnim delitvam, prvič v zgodovini povezala slovenski narod v samostojni in demokratični državi ter pomeni uresničitev njegovega največjega političnega cilja.

 

Osamosvojitvena vloga in napori tistih, ki so na prvih demokratičnih volitvah dobili naloge in mandat slovenskih volivcev je zgodovinska danost. Hribar jih v svojem komentarju degradira na vulgarizem brez primerjave. Dodatno jim pripiše hujskaštvo, ki k sreči ni bilo dovolj opogumljeno, da bi ljudi okužili z državljansko vojno. Samo Hribarjevo zanikanje osamosvojitvene vojne pa je doslej še ne slišan primer v slovenskem javnem prostoru. Gre za posmeh tistim, ki so za domovino dali svoja življenja, izgubili svojce, trpeli, doživeli škodo ali bili kakorkoli prizadeti. Gre za sramotenje tistih, ki so s čistimi nameni šli branit domovino. Nenazadnje gre tudi za zanikanje zgodovine. Prav slovenska osamosvojitev in pribojevan demokratični sistem Sašu Hribarju omogočata, da lahko v skladu s priznano svobodo govora izraža svoja stališča. Problem pa je, ker je za to zlorabil programski čas javnega radia, zato v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve zahtevamo javno opravičilo na istem mediju, proti avtorju in urednikom pa ustrezne ukrepe.

Gre namreč za doslej največji škandal na RTV Slovenija. Preveč je bilo žrtev in trpljenja, da bi mirno opazovali laži na javnem mediju. Temu je treba reči konec.  Veliko in preveč je  vsemogočih ekscesov in ideoloških  oživljanj raznih komunističnih, socialističnih in mentalno razkrojevalnih vsebin s katerimi preko javnega  medija vplivajo na katastrofalen način na  državljane. Razkroju in degradacije javne RTV   s strani nedotakljivih nezdravih »umov in njih umotvorov« se je treba postaviti po robu.

Sašo in podobni  imajo na  izbiro  veliko »punktov« kjer bi lahko  imeli možnost plasirati svoje nerazsodne izbruhe.

Osamosvojitvena vojna je ena in Slovenija je ena, ki je nastala iz tega. Amen!

Vane T. Costa

Vir: SJ VSO&VTC

 

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika