Notranje zadevepromet

Nevestna in opita mati pred šolo odložila otroka in pijana nadaljevala z vožnjo. Do prve kontrole prometa.

Po poročanju PU Celje, so velenjski policisti  danes zjutraj pri kontroli prometa, v okolici ene od velenjskih šol ustavili voznico osebnega vozila, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti.

Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela 0,91 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano dobrih 1,8 promilov alkohola v krvi. Voznica je, preden sta jo policista ustavila, v šolo pripeljala otroka.

 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola  so jo pridržali, sledil bo še obdolžilni predlog. Za storjeni prekršek je predpisana globa v višini 1.200 € in stranska sankcija izrek 18. kazenskih točk.

Ker voznica v postopku ni upoštevala ukazov policistov in se  je do njiju nedostojno vedla ali po domače »jezikala«,   so ji izrekli  še dobrih 750 € globe in še več minusa na računu.

Nauk?

Kam to pelje, bi se vprašali. Nikamor ali do prve nesreče, bog ne daj še z otrokom v avtu. Ali bo to rešilo težav in nevestno obnašanje opite matere? Kar se njenega otroka, šolarja tiče morda, ne vemo koliko  je  takšnih mater, pa tudi očetov, ki peljejo in pripeljejo v šolali vrtec svoje nič krive in nemočne otroke.

Upajmo da bo presunilo in pravočasno »streznilo« prenekaterega od morebitnih zgodnjih in i siceršnjih »uživačev« alkohola  in vozačev svojih otrok v šolo.

Vane T. Costa

Vir: puc&vtc

Mogoče vam bo všeč