Telefoniranje med vožnjo(foto AMZS)
Notranje zadeveprometSlovenija

Neupoštevanje prometnih pravil kot del »športa«: »Samo v dopoldanskem triurnem nadzoru cestnega prometa zaznali 165 kršitev”

Na območju Policijske uprave Celje so danes med 8. in 11. uro izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na kontroli hitrosti, uporabe varnostnega pasu in telefoniranja med vožnjo in v  pičlih treh urah zaznali 165 kršitev. 36  voznikov je vozilo z neprilagojeno hitrostjo, 70 jih ni uporabljalo varnostnih pasov, 59 voznikov pa je med vožnjo uporabljalo mobilne telefone.

Vozniki se očitno še vedno premalo zavedajo, da je prav neprilagojena hitrost,  povezana tudi z nepravilno uporabo mobilnih telefonov, bodisi govorjenjem, pisanjem sporočil, brskanju po spletu, še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč, predvsem tistih z najhujšimi posledicami.

Pogosta je tudi neuporaba varnostnega pasu, kar povzroči hujše telesne
poškodbe, kot bi jih udeleženci prometnih nesreč utrpeli, če bi bili pravilno pripeti z varnostnim pasom.

Vse udeležence cestnega prometa znova in znova opozarjajo in naprošajo , naj v skrbi za svojo varnost in varnost drugih udeležencev, spoštujejo cestno prometne predpise in naj bodo med vožnjo pozorni, strpni in spoštljivi do drugih udeležencev.

Le s skupnimi močmi se lahko zagotovi večjo varnost na naših cestah. Naj bo  voznikom skupno upoštevanje cestnoprometnih predpisov in pravil med vožnjo in ne izigravanje le teh.

Učinek bo boljši in večji ob zavedanju da ravnamo prav in odgovorno!

vir: puc&vtc

foto: AMZS

 

Mogoče vam bo všeč