predsedovanje Svetu EU - SLO 2021Slovenija

Neformalno srečanje ministrov za evropske zadeve (GAC)

Ministri in ministrice, pristojni za evropske zadeve, se bodo 23. julija ob 9.30 srečali v Kongresnem centru Brdo. Neformalno srečanje v sklopu slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije bo vodil slovenski državni sekretar za evropske zadeve Gašper Dovžan.

 

Prvi del razprave bo namenjen predstavitvi prednostnih nalog slovenskega predsedovanja s poudarkom na temah zasedanj Sveta za splošne zadeve v naslednjih mesecih. Drugi del srečanja z delovnim kosilom, na katerem se bodo ministrom in ministricam EU pridružili partnerji z Zahodnega Balkana, bo namenjen krepitvi odpornosti Evropske unije na krize. Pandemija covida-19 je eden največjih izzivov, s katerimi se je doslej srečala Unija. Pandemija je preizkus pripravljenosti Unije in opozarja, kako pomembno je sodelovanje pri soočanju s krizami, ki imajo čezmejne učinke. Zato bo med predsedovanjem glavni cilj Slovenije izboljšanje skupne pripravljenosti in povečanje učinkovitosti odzivanja na krize. Slovenija se bo osredotočila na področji, ki jima je treba po njenem mnenju v tem trenutku nameniti največ pozornosti: pandemiji in kibernetski varnosti.

Gašper Dovžan, državni sekretar za evropske zadeve

Po ministrskem srečanju bo ob 13.30 novinarska konferenca, na kateri bosta sodelovala državni sekretar za evropske zadeve Gašper Dovžan in evropski komisar Janez Lenarčič.

 

vir: https://slovenian-presidency.consilium.europa.eu/sl/novice/neformalno-srecanje-ministrov-za-evropske-zadeve-gac/?utm_source=dsms-auto&utm_medium=email&utm_campaign=Neformalno+sre%u010danje+ministrov+za+evropske+zadeve+(GAC)

 

Mogoče vam bo všeč