Politikapredsedovanje Svetu EU - SLO 2021Slovenija

Neformalno srečanje EU ministrov za zunanje zadeve (Gymnich)

Ministrice in ministri držav članic EU, pristojni za zunanje zadeve, se bodo 2. in 3. septembra 2021 srečali v Kongresnem centru Brdo. Neformalno srečanje v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije bosta gostila slovenski zunanji minister dr. Anže Logar in visoki predstavnik Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josep Borrell.

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar pred srečanjem Gymnich: “Ključni cilj vseh razprav prihodnjih dveh dni je jasen: prispevati k temeljni prioriteti predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije: graditi močnejšo, verodostojno in na krize odpornejšo Unijo, ki bo zagotavljala napredek, stabilnost ter varnost svojih državljanov in neposredne soseščine.”

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar

Prvi dan bo neformalna razprava osredotočena na trenutne razmere v Afganistanu in vlogo Evropske unije pri preprečitvi humanitarne katastrofe in migracijskega vala. Drugi dan pa bodo ministrice in ministri izmenjali mnenja o odnosih Unije z državami Zaliva ter odnosih med EU in Kitajsko.

Minister dr. Logar bo po koncu srečanja gostil delovno kosilo, na katerem se bo udeležencem iz članic EU pridružil indijski zunanji minister dr. Subrahmanjam Jaišankar. Skupaj bodo izmenjali mnenja o sodelovanju EU z Indijo in indo-pacifiško regijo.

Po končanem kosilu bosta minister dr. Logar in visoki predstavnik EU Borrell sodelovala na novinarski konferenci.

 

vir: https://slovenian-presidency.consilium.europa.eu/sl/novice/neformalno-srecanje-eu-ministrov-za-zunanje-zadeve-gymnich/?utm_source=dsms-auto&utm_medium=email&utm_campaign=Neformalno+sre%u010danje+EU+ministrov+za+zunanje+zadeve+(Gymnich)

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika