slika je simbolična(foto splet)
Črna kronikaEvropaNotranje zadeveSlovenija

Nedovoljeni prehodi državne meje-tokrat »biznisirali« Poljaki ali imetniki poljskih registrskih tablic

Na območju PU Celje, za katero sicer velja da ni »pretiranega« prometa z človeškimi usodami v obliki nezakonitega prevažanja, nezakonitih, ilegalnih migrantov iz bližnjih ali zelo oddaljenih  dežel, je med podaljšanem prazničnem vikendom bilo kar nekaj prometa.

Policisti so na  območju Mežice  v petek ustavili poljskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal štiri državljane Sirije, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. Državljani Sirije so zaprosili za mednarodno zaščito. Voznika bodo  seveda kazensko ovadili. Avstrijci bodo hvaležni da niso dosegli njihove meje.

Sobota je bila »nesrečen« dan(za ene in druge) ko so na območju Vranskega  ustavili ukrajinskega voznika kombiniranega vozila z nameščenimi poljskimi registrskimi tablicami, ki je v vozilu prevažal sedem državljanov Sirije in dva državljana Somalije, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. Državljani Sirije in Somalije so zaprosili za mednarodno zaščito. Voznika, ki jih prevažal, bodo kazensko ovadili. Organizator prevozov pa “išče” novega voznika.

V ponedeljek, na božični dan, so » službovali« samo najbolj vztrajni. To kaže tudi »izplen«.  Na avtocestnem počivališču Lopata so  policisti iz PU Celje obravnavali dva državljana Irana, ki sta na nezakonit način vstopila v Slovenijo. Oba sta za zaprosila za mednarodno zaščito.

Pribitek k že obstoječimi »proračunskimi« porabniki,  brez da bi prispevali enega samega evra, se je povečal za 15, samo na območju PU Celje.

Zaenkrat  ni podatkov o tem kje so nameščeni in ali jim »odgovarja » namestitveni standard.

Ilegalne migrante na toplo, tihotapce na hladno. Rešeno pa ni ničesar, ustavljeno tudi ne!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč