Vir: PU Celje
LokalnoSlovenija

Ne bodite mehkega srca, ker vas lahko doleti tole: Goljufinji oškodovali dva moška za najmanj 164.000 €

Idealen čas  za lov na moške  brez spremstva ali željne avantur. Pa ne samo za njih.  Tudi za nasprotni spol ki »zna« izkoristiti in zlorabiti okoliščine poznojesenskega  in praznično prednovoletnega vzdušja. In priložnost naredi tatu če že ni od prej pridobil »kvalifikacije« 

O  tem priča tudi spodnje obvestilo PU Celje.
Kot navajajo , so policisti  Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v teh dneh obravnavajo sume kaznivih  dejanj goljufije po čl. 211/3 KZ-1. Kaznivih dejanj sta osumljeni ženski  stari  18 in 32 let. Mlajša storilka je doma  z območja  Policijske postaje  Velenje, starejša pa z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi. 32-letnico  so že   v   letu 2017  obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj  goljufije, mlajše do sedaj še nismo obravnavali.

Storilki,  ki   bi naj   pri  goljufijah  sodelovali,  sta stike z oškodovancema vzpostavili  s  pomočjo različnih spletnih portalov ter oglasnih rubrik kot so ona- on, ona išče njega, on išče njo in najverjetneje tudi drugih.

Predstavljali  sta  se  z prikladnimi  lažnimi imeni. Mlajša je uporabljala imeni Rebeka Ponikvar  in  Rebeka  Podjavoršek,  starejša  pa imeni Tina Zore in Jasmina Kotnik. Najverjetneje sta pri prevarah uporabljali še druga različna imena.


Goljufinji  sta  s  prikazovanjem  lažnih  življenjskih zgodb, da na primer potrebujeta  denar za  nujno zdravljenje v tujini zaradi hudih zdravstvenih težav  ali da potrebujeta denar za študij in podobno, v zadnjih treh letih, dva  oškodovanca  z območja Policijske uprave Celje prepričali, da sta jima bodisi  podarila,  bodisi  posodila najmanj 164.000 €. Moška sta jima denar izročala  na  različnih  mestih, kjer sta se z njima dobivala.    Prav tako zbiramo  obvestila  še  za  primer oškodovanja moškega z območja Policijske uprave  Maribor. Tudi njega sta najverjetneje oškodovali za več deset tisoč EUR.

Kot menijo, obstoja sum,  da  je moških, ki so nasedli njunim prevaram še več, zato  pozivajo morebitne   ostale   oškodovance,  naj  dejanja  prijavijo  na  policijskih postajah, kjer  dejansko prebivajo.

Obema  so  že  odvzeli  prostost  in  ju  bodo  s  kazensko ovadbo zaradi suma storitve  kaznivega dejanja goljufije privedli k preiskovalnemu sodniku. Za storjena kazniva dejanja jima grozi zaporna kazen od enega do osmih let.

Za  zaključek: Obstoja nek zdravorazumski pomislek ki bi tukaj prišel zelo prav in sicer , da je v takšnih, predprazničnih okoliščinah  bolje biti kvalitetno sam in brez družbe ali želje po njej za vsako ceno, tudi zato ker se za nekaj uric ali dni sreče si ogoljufan konkretno za nekaj časa in prizadet po čustveni plati še za delaj časa če že ne za vedno.

Torej, pazite se in ne želite si  bližine z pomislekom!


Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno