slika je simbolična foto: GettyImages
črna kronikaLokalnoSlovenija

Nadzorovanec izgubil nadzor in napadel policista! Policista rahlo poškodovana.

Napadena policista, ki sta opravljala nadzor nad spoštovanjem ukrepa prepovedi približevanja osebi

Kot poročajo s PU Celje, sta včeraj nekaj po 19.30 uri  policista na območju Žalca opravila nadzor nad spoštovanjem izrečenega ukrepa prepovedi približevanja do oškodovanke, ki je bil s sklepom Okrožnega Sodišča v Celju izrečen 53. letnemu moškemu iz območja Žalca. Pri izvajanju nadzora veljavnega ukrepa so policisti ugotovili, da se je moški kljub prepovedi nahajal v stanovanju oškodovanke in je med postopkom s policisti uporabil nož s katerim je napadel policista, ki sta opravljala uradno nalogo.

Samopoškodba kršitelja in poškodba policistov

Policisti so uporabili prisilna sredstva in moškega obvladali. Osumljeni moški se je med postopkom sam z nožem lažje samopoškodoval in mu je bila na kraju nudena zdravniška pomoč, nato pa je bil hospitaliziran. Pri postopku sta bila policista lažje telesno poškodovana. Kriminalisti in policisti so opravili ogleda kraja kaznivega dejanja in zbrali obvestila. Zoper osumljenega bodo podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo zaradi suma kaznivega dejanja Napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 300. členu Kazenskega zakonika, za katerega je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do petih let.

Nič dobrega za nobenega. Kršitelj si v ničemer  ni izboljšal svoj status, kvečjemu poslabšal za lep čas.  Policistom v razmislek, da delo ki ga izvajajo v okoliščinah kot so navedene zahteva večplastno pripravo in  trening za uspešno in »neboleče« zaključevanje zaupanih jim nalog.

vir: puc&vtc

foto: GettyImages

Mogoče vam bo všeč