foto: FB občina Ljubno ob Savinji
črna kronikaLokalnoSlovenijaV fokusu

Na območju Ljubnega obsežen požar. Gorelo v podjetju za proizvodnjo lesene embalaže

Po poročanju iz PU Celje,  so danes, nekaj pred 10. uro,  bili obveščeni, da je v Lokah, na območju Ljubnega ob Savinji prišlo do večjega požara. Zagorelo je v podjetju, kjer se ukvarjajo z izdelavo lesene embalaže. Požar je v večji meri že pogašen, gasilci trenutno v notranjosti objekta gasijo še manjša požarišča. Več podatkov morda ob končanem ogledu požarišča.

Glede na to, da gre za obsežnejši požar in da je v ozračju več dima in delcev, pozivamo občane naj ostanejo v zaprtih prostorih in naj ne odpirajo oken. Požar bi naj bil pogašen objekt pa popolnoma pogorel.

Po informacijah iz več virov bi naj šlo za objekt oziroma podjetje Proizvodnja lesene Embalaže Ana Tostovršnik s. p. Zaposleni,  po besedah poveljnika tamkajšnjih gasilcev,  v požaru niso bili poškodovani.

Obstaja verjetnost da bo tekom dneva na širšem območju Ljubnega začelo primanjkovati pitne vode. Prebivalcem sugerirajo, da si naj priskrbijo ustekleničeno vodo, s tem bo omogočeno  nemoteno  gašenje.  V koliko bo dodatnih informacij o morebitnih povzročiteljih ali vzroka za nastanek obsežnega požara, bodo informacije posredovane v nadaljevanju.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč