Vir: Avaz.ba
SvetzanimivoŽivljenje

Na moški pogreb sta prišli dve čredi slonov

Po smrti slavnega raziskovalca Lawrencea Anthonyja so na pogreb prišli tisti, ki jih nihče ni pričakoval. Sloni iz dveh čred so se vsaj 12 ur sprehajali od džungle do njegove hiše, da bi se poklonili.

Po besedah ​​njegovega sina Dylana so sloni prispeli kmalu po očetovi smrti.

“Prvo čredo je prispelo v nedeljo, drugo pa naslednji dan. Vsi so ostali dva dni, preden so zapustili naše posestvo in se vrnili v divjino” – je Dylan povedal za medije.

Znano je, da sloni objokujejo svoje mrtve, pa tudi, da imajo sloni dolg in izvrsten spomin. In Lawrence Anthony je bil zagotovo zapomnjen po dobrem. 

Anthony jim je posvetil celotno delovno življenje, znan pa je bil tudi kot “šef slon”. Številne nasilne slone je rešil pred smrtjo in jih nato rehabilitiral.

Bil je sposoben umiriti travmatizirane slone, jih doseči in pridobiti njihovo zaupanje.  Edina neznanka ostaja, saj so vedeli, da je prav tisti dan umrl.

Vir: Avaz.ba

Anthony je umrl leta 2012, toda ta dogodek do danes intrigira tako strokovno javnost kot tudi vse ljubitelje živali.

To, kar se je zgodilo tisti dan, je dokaz, da imajo živali veliko večjo empatijo, kot smo mislili.

Natanko leto dni po njegovi smrti so spet stopili do njegove hiše. Znanost tega pojava ni mogla razložiti. Znanstveniki že dolgo ugotavljajo, da imajo sloni svoje rituale in trpijo, ko nekateri od njih umrejo, vendar niso vedeli, da bi to lahko veljalo za druge vrste.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Svet