EvropaNekategoriziranoPolitikaSlovenijaTurizem

Merklova zahteva, da ostanejo vsa smučišča v Evropi zaprta, Avstrija temu odločno nasprotuje

Nemčija zahteva, da alpske države še vedno ne odpirajo svojih smučišč, da bi boj proti pandemiji koronavirusa postal učinkovitejši, vendar se zdi, da je dogovor z Avstrijo težko doseči, je v četrtek dejala kanclerka Angela Merkel.

“Bliža se smučarska sezona. Na evropski ravni bomo poskušali doseči dogovor o zaprtju vseh smučišč” – je dejala kanclerka v nemškem parlamentu in dodala, da glede na odpor Avstrije to morda ne bo mogoče.

V prvem valu pandemije v začetku leta se je na avstrijskem smučišču Ischgl okužilo veliko Nemcev, Nemčija pa je prejšnji mesec izdala opozorila za izlete na priljubljena smučišča v Avstriji, Italiji in Švici.

Francija, Italija, Slovenija, Nemčija in Avstrija so se že na začetku zime odločile, da bodo smučišča zaprle v upanju, da se bodo odprla na vrhuncu sezone, če se v tem času stopnja širjenja okužbe zmanjša.

Covid omejitve v Avstriji bodo odpravljene 7. decembra, še vedno pa ni znano, kaj bo to pomenilo za avstrijski smučarski sektor. Avstrija ni naklonjena skupnim evropskim pravilom.

Kako bo ravnala slovenska vlada zaenkrat še ni znano. 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa