Vir: Avaz.ba
EvropakoronavirusPolitika

Merklova za popolno zaprtje Nemčije?

Nemška kanclerka Angela Merkel se je na sestanku vodstva Krščansko-demokratične zveze (CDU) zavzela za možnost popolne prepovedi potovanja, da bi zmanjšali število na novo okuženih. 

Prepoved potovanja

 Ukrepe moramo poostriti, sicer bomo čez 14 dni spet tam, kjer smo bili. Ali ne moremo prepovedati potovanj – je med videokonferenco z vodilnimi politiki CDU zveznih provinc dejala Angela Merkel, poroča dnevnik “Bild” in se sklicuje na udeležence srečanja.

Poudarila je, da je med božičnimi prazniki 50.000 Nemcev dnevno odpotovalo na Kanarske otoke in Maldive.

“Zračni promet bi morali redčiti, da ne bi mogli več nikamor,” je po besedah ​​udeležencev srečanja dejala Merklova in hkrati omenila možnost zapiranja meja, kot je bilo to spomladi.

Na istem sestanku je podvomila o omilitvi strogih ukrepov zapiranja po sredini februarja. Kot razlog za še vedno težko situacijo je Merklova kljub upadanju števila na novo okuženih navedla pojav novega mutantnega koronavirusa, ki se širi veliko hitreje.

Sprostitev ukrepov

Če pride do morebitne omilitve ukrepov po sredini februarja, Merklova meni, da je treba najprej odpreti vrtce in šole, nato maloprodajo in šele na koncu gastronomijo.  

V Nemčiji do sredine februarja veljajo strogi ukrepi zapiranja, vključno s prepovedjo obratovanja skoraj vseh trgovskih, gostinskih, kulturnih in športnih objektov.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa