Vir: Avaz.ba
Evropakoronavirus

Merklova: Z veliko resnostjo moramo sprejeti prave ukrepe

Nemška kanclerka Angela Merkel je v nedeljo pozvala nemške zvezne dežele, naj zaradi povečanja števila okuženih spoštujejo dogovorjeno poostritev ukrepov v boju proti koronavirusu.

Merklova je v nedeljo zvečer dejala, da nekatere države ne sledijo t.i. “zasilno zavoro”, za katero so se države strinjale, da jo bodo sprožile po številnih okužbah.

“Z veliko resnostjo moramo sprejeti prave ukrepe. In nekatere države to počnejo, druge ne” – je dejala Merklova v intervjuju, ki ga je predvajala nemška televizija ARD.

Te države je pozvala, naj razveljavijo načrte za odprtje in izvajanje ukrepov, kot so strožje omejitve socialnih stikov, policijska ura in zahteve po delu od doma.

Nemčija doživlja resen tretji val okužbe, ki ga je sprožil britanski sev koronavirusa.

Toda zvezna vlada in 16 zveznih držav v državi se vse bolj spopadajo, kako to omejiti. Nekatere države, kjer je stopnja okužbe nižja, se nočejo vrniti v strožjo “zaklepanje”.

Državni epidemiološki inštitut “Robert Koch” je v nedeljo zabeležil sedemdnevno incidenco 129,7, kar je bistveno več kot v petek, ko je bila incidenca še vedno 119,1.

Avto: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa