Župan Grevenbroicha Klaus Krützen in Bojan Šrot, župan Celja
LokalnoSlovenijazanimivo

(Mednarodno sodelovanje)Ponovno oživljanje sodelovanja: »Celje je prvič obiskal župan Grevenbroicha Klaus Krützen

Župan naše  Mestne občine Celje, Bojan Šrot danes gosti župana nemškega partnerskega mesta Grevenbroich Klausa Krützna, s katerim je Celje pobrateno od leta 1986.

 

Župana se do sedaj še nista srečala, nazadnje je Celje iz Grevenbroicha v letu 2011 obiskala nekdanja županja Ursula Kwasny.

Oba župana in celjska podžupanja in podžupan(Breda Arnšek in Vladimir Ljbek)

Župan Klaus Krützen v Grevenbroichu opravlja drugi županski mandat in si je zelo želel obiskati Celje, saj je sodelovanje v zadnjih letih – z izjemo organizacij Rdečega križa – nekoliko zamrlo. Vezi si želi okrepiti tudi Društvo za partnerstvo v Grevenbroichu. Na današnjem srečanju sta se župana strinjala, da bi bilo dobro povezati mlade, zato bomo preverili zanimanje pri celjskih srednjih šolah. Sodelovanje med šolami se večinoma izkaže za zelo dobro. Odličen primer je prijateljstvo med singensko Hohentwiel-Gewerbeschule in Šolskim centrom Celje.  Praksa sodelovanja ,kot je razvidno iz zgoraj omenjenega  primera, obstaja. Po dobrih stvareh in oblikah sodelovanja se je treba zgledovati.

 

Župan Klaus Krützen se je vpisal v knjigo častnih gostov mesta Celje

Župan Klaus Krützen se je med drugim tudi  vpisal v knjigo častnih gostov mesta Celje, si ogledal Pokrajinski muzej Celje, stalni razstavi Celeia – mesto pod Mestom in Grofje Celjski, ter obiskal Stari grad Celje in Tehnopark Celje.

 

Obetaven obisk, nadejamo se tudi obetavnega nadaljevanja na obeh straneh.

 

Vane T. Costa

Vir in foto:moc&vtc

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno