LokalnoSlovenijaVečŽivljenje

Med vozniki v cestnem prometu še vedno preveč vinjenih voznikov !!

Na območju Prevalj je 24-letni voznik pri omejitvi hitrosti 50 km/h vozil 116 km/h, na območju Dramelj pa je  26-letni voznik vozil močno pijan. Ali je to tekma med regijami? 

 Policisti prometne policije so na območju Prevalj včeraj obravnavali voznika osebnega vozila, slovenskega državljana, s stalnim bivališčem v Republiki Avstriji,  ki je pri omejitvi hitrosti 50 km/h, vozil 116 km/h. 24-letnega voznika so z obdolžilnim predlogom privedli  v takojšen postopek k preiskovalni sodnici.  Poleg stroškov postopka ga je doletelo 1.200 € globe in 18 kazenskih točk. 
Na območju Dramelj so včeraj ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,93 miligramov alkohola v krvi oziroma dobrih 1,8 promilov alkohola v krvi. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog. Grozi mu 1.200 € globe in 18 kazenskih točk.

Glede na poznavanje dnevih »trendov« v svojem poročilu  navajajo, da na  območju Policijske uprave Celje skorajda ni dneva, da ne bi obravnavali pijanih voznikov. Posebej zaskrbljujoče je, da gre v večini primerov za izjemno visoke stopnje alkoholiziranosti. V zadnjem tednu so obravnavali deset voznikov, ki so bili močno alkoholizirani,  polovica je imela več kot 1,5 promilov alkohola v krvi, eden bi naj  imel celo dva promila alkohola v krvi.

Prekomerna hitrost v povezavi z vožnjo pod vplivom alkohola je še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč. Vse udeležence cestnega prometa pozivajo naj spoštujejo cestno prometne predpise, naj bodo pri udeležbi v cestnem prometu strpni, odgovorni in spoštljivi do drugih udeležencev.

V zadnjem obdobju beležijo tudi veliko število zaseženih vozil. Samo v zadnjem tednu so voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj, zasegli 16 vozil.

Pa ne gre za pretirano drobnjakarstvo, ampak ali je to načrtna ali spontana ter neobvladljiva želja po konzumiranju, potem pa »nepopisna in neustavljiva« sla po junaštvih in podvigih, ki jih pri zdravi pameti ne bi poskušali. 

Voziti trezen je dolžnost in obveza ne potreba po dokazovanju. Vsak naj ima to pred seboj!

Avtor: Vane T. Costa 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno