Predsednik Sveta KS Zgornja Polskava Uroš Klajderič in Barbara Klajderič; Ulica ob gozdu, kjer so se pričela izvedbena dela novega kanalizacijskega sistema.
LokalnoPolitikaSlovenijaVeč

[Lokalno] Na Zgornji Polskavi pričetek del pri izvedbi novega kanalizacijskega sistema

Krajani Zgornje Polskave so dne 31. 5. 2021 končno dočakali pričetek del pri izvedbi novega kanalizacijskega sistema. Izvedbena dela so se pričela v Ulici ob gozdu.

Ustrezna infrastruktura za odvajanje komunalnih odpadnih voda na območju aglomeracije Zgornja Polskava bo zgrajena v okviru projekta »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Dravinje – Občina Slovenska Bistrica«. Razpisno dokumentacijo za izvedbo javnega naročila »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Dravinje – Občina Slovenska Bistrica«, izgradnja sekundarne kanalizacije v aglomeraciji Zgornja Polskava, je Občina Slovenska Bistrica objavila dne 24. 6. 2020, z rokom za oddajo ponudbe 27. 08. 2020 do 10:00 ure. Razpisno dokumentacijo za izvedbo javnega naročila »Storitve inženirja po pogodbenih določilih FIDIC in nadzornika skladno z Gradbenim zakonom pri izvajanju projekta »ODVAJANJE IN ČIŠČENJE ODPADNE VODE V POREČJU DRAVINJE – OBČINA SLOVENSKA BISTRICA«, v okviru izgradnje sekundarne kanalizacije v aglomeraciji Zgornja Polskava, je Občina Slovenska Bistrica objavila dne 4. 9. 2020 z rokom za oddajo ponudbe 09. 10. 2020 do 10:00 ure. 

Predsednik Sveta KS Zgornja Polskava Uroš Klajderič in Barbara Klajderič

Najugodnejši ponudnik izmed 12 prijavljenih na javnem razpisu za izgradnjo kanalizacijskega sistema v Zgornji Polskavi je bilo gradbeno podjetje iz Kamnice, PONDUS, d.o.o.., ki bo kanalizacijo na območju aglomeracije Zgornja Polskava uredilo za pet milijonov evrov brez DDV oziroma za 6,2 milijona evrov z DDV.  Potek gradbenih del bo nadzorovalo podjetje Štraf, d.o.o. iz Hajdine, ki je bilo kot najugodnejše izbrano med štirimi ponudniki. Inženiring in nazor nad projektu bodo izvedli za 136.640,00 evrov z DDV. Župan Občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar je 12. marca 2021 z direktorjem podjetja PONDUS, d.o.o. mag. Klavdijem Kovačičem podpisal pogodbo za izvedbo gradbenih del pri projektu »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Dravinje – Občina Slovenska Bistrica«, za izvajanje strokovnega nadzora pri istem projektu pa se je pogodbeno zavezal tudi direktor podjetja Štraf, d.o.o. Drago Štrafela. 

Naložbo sofinancirajo Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Republika Slovenija iz državnega proračuna in Občina Slovenska Bistrica iz občinskega proračuna.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno