Ograja v dolžini 650 metrov ob železnici v MČ Slavko Šlander v Celju(foto MOC)
LokalnoSlovenija

Lokalna samouprava: “Za večjo varnost bomo ob železniški progi postavili novo ograjo”

Pa je obljuba meso postala. Ob pešpoti na odseku od Čopove ulice do Plave lagune v Mestni četrti Slavko Šlander bo okoli 650 metrov  do sedanja dotrajana žična ograja zamenjana  in bo nadomeščena  s panelno ograjo ter  bo s tem pešcem in kolesarjem zagotovljena  večja varnost.

Dela so se začela danes in bodo trajala približno tri tedne. Izvajajo jih zaposleni iz javnega podjetja Zelenice, ki so morali zaradi bližine železniške proge predhodno opraviti izobraževanje iz varstva pri delu na železniškem območju. Očistili bodo tudi brežino, posekali zaraščeno rastlinje in med drugim na ograjo namestili troje vrat. Prva vrata bodo pri parkirišču na Čopovi ulici, druga pri podhodu za pešce v Plavi laguni, tretja pa pri podhodu za pešce pri II. Osnovni šoli Celje. Vrednost vseh del je okoli 35.000 evrov.

Še razlog več za vse,  da verjamejo v delo tega ali katerega koli vodstva v imenovani mestni četrti. Stari pregovor pravi da za vsak dosežek se vsaka pot začne z prvim korakom. Pa še vztrajnost. Uspešnost dela pravih ljudi v MČ Slavko Šlander v Celju se pozna in daje rezultate tudi na takšen očiten  in zaznaven  način.

Varnost in  dobro počutje na prvem mestu!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno