PolitikaSlovenija

Levi protestniki grozili tudi Jelinčiču

Po sprejetju Zakona o nalezljivih boleznih so levičarski protestniki ob izhodu iz državnega zbora obkolili poslanca Jožefa Horvata, mu grozili in ga popljuvali.  Podobno izkušnjo so imeli nekateri drugi poslanci. Tudi poslanka Tadeja Šuštar iz vrst NSi je bila deležna groženj in nasilja pred vhodom državnega zbora. “Nasilje ostro obsojam in si želim varnosti za vse”, je zapisala na družbenem omrežju Facebook.

Levičarski protestniki grozili tudi Jelinčiču

Pljunkov iz zmerjanja pa je bil deležen tudi poslanec in prvak stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

“Ko sem šel iz Državnega zbora RS, so policisti stali pri vratih, levo pa je bila skupina 30-40 ljudi, ki se je drla: “Jelinčič, piz**”! Počakaj!” Pritekli so do mene. Malo sem se še pomaknil naprej dokler me niso obkrožili. Še posebej je izstopal eden izmed protestnikov, za katerega glede na zenice sklepam, da je bil narkoman. Postavil se mi je nekaj centimetrov pred obraz in se je drl: Kaj si pa ti dal ljudstvu? Kaj si naredil za ljudi?”, je glede svoje izkušnje z agresivnimi protestniki povedal poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti.

Ko ga je protestnik nadiral, sta se po besedah Jelinčiča približala policista. Policista je pozval, da naj ga umakneta. “Bila sta tiho. Čez čas sem ju še enkrat pozval, da naj ga odstranita. Dejala sta: Joj, gospod, a se lahko umaknete?” Ker je bil Jelinčič nad reakcijo policistov razočaran se je odpravil naprej. Pričeli so pljuvati, žvižgati, kazali so sredinec. “Eno kolegico iz stranke SD so pa celo udarili in ji rekli, da vedo kje stanuje in da ima dva majhna otroka,” je razkril. Jelinčič je prepričan, da so za grožnje, ki so jih protestniki trosili naokrog, odgovorni levi mediji, ki širijo sovraštvo z namenom, da destabilizirajo državo. “Bojim se, da je to šele začetek.”

Jelinčič je v nadaljevanju spomnil na incident moškega z motorko, ki se je zgodil pred časom. “Takrat se je vse skupaj začelo. Nihče ni tega človeka procesiral in ga zaprl, vsaj v psihiatrijo. Po mojem prepričanju ni bil čisto pri stvari. Ali pa da ga bi zaprli v zapor. V drugih državah mu zaporna kazen ne bi ušla, gre vendarle za napad na najvišjo državno ustanovo. Pri nas pa rečejo: No, ja. Skratka, delovanje policije je zelo neuspešno in v takšnih razmerah je težko delati. Nekateri so namreč vdirali kar v parlament, pa jih nihče ni ustavil,” je zatrdil Jelinčič, piše Nova 24TV.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika