Foto: PGD Laško
LokalnoSlovenija

Laški gasilci imeli obilico dela tekom včerajšnjega dopoldneva

Včeraj so Laški gasilci imeli dva izvoza, obakrat zaradi požarov na objektih. Prvič so šli ven po prejetem obvestilu ob 9.56  in sicer da je na Zdraviliški cesti v Laškem v Domu starejših občanov prišlo do požara.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da gori v kletnih prostorih objekta, kjer je zagorel razvlažilnik zraka in elektro napeljava. Gasilci Gasilske enote Laško so pogasili požar, prezračili prostore in izmerili koncentracije monoksida . V gasilskem domu so imeli  v pripravljenosti še pet gasilcev.

Ob 11.34 je na Cesti v Debro zagorelo v stanovanjski hiši v fazi obnove, ogenj pa se je razširil na več prostorov in podstrešje. Posredovali so  gasilci Gasilske enote Laško in PGD Rečica, ki so požar omejili in pogasili, iz objekta rešili eno osebo in psa nato pa prostore prezračili in pregledali. Reševalci NMP Laško so eno poškodovano osebo odpeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico. V  Laškem  smo   včeraj  obravnavali  požar.  Nekaj pred poldnevom smo bili obveščeni,  da  je  zagorelo v stanovanjski hiši. Ogenj je poškodoval sobo.
Zagorelo  je zaradi kratkega stika na razdelilniku. Tuja krivda za nastanek
požara je izključena. V požaru se je lažje poškodovala ena oseba.

Foto: PGD Laško

Še naprej velja opozorilo  ali opozorila da  je obdobno( brez nepotrebne prolongacije) z pravilnimi  in ne predolgimi intervali preventivnega pregleda inštalacij in vsega kar je povezano z njimi. Mnogokrat se tudi sočasno uporabljajo in čezmerno obremenjujejo določene  vode in naprave. 

Pa čim bolj varno in požarno varno počutje.


Avtor: Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno