GospodarstvohranaSlovenijaTurizem

Kulinarični vodnik po Lendavi

V letu, ko Slovenija nosi prestižni naziv evropske gastronomske regije, si v Lendavi prizadevajo spodbujati in podpirati domače gostince kot tudi ponudnike lokalnih pridelkov in izdelkov.

Kulinarični vodnik po Lendavi

V Občini Lendava in Zavodu za turizem in razvoj Lendava v obliki promocijskih aktivnosti na turističnih spletnih straneh in na socialnih omrežjih zagotavljajo večjo prepoznavnost in kontinuiteto lokalne kulinarike ter pomagajo lokalnim ponudnikom in pridelovalcem s promocijskimi dejavnostmi. V sodelovanju s ponudniki tako obiskovalcem in turistom, ki obiščejo Lendavo ter Pomurje, ponujajo tiste jedi, ki so (še vedno) prisotne na domačih krožnikih.

Tako je nastal tudi Kulinarični vodnik po Lendavi, ki bralce in obiskovalce popelje po okusih Lendave ter jih napotuje k vinarjem po žlahtno kapljico ter ponudnikom lokalnih pridelkov in izdelkov, nenazadnje pa gostje lahko obiščejo katero od poletnih kulinaričnih prireditev. Predstavitvena knjižica, ki je dostopna tako v elektronski kot tudi v tiskani različici, zajema kulinarične adute posamičnih gostincev, med katerimi so domači golaž s trganci, zrezek s popečenimi dödöli, langaš, prekmurski meč, obložen kruh s tünko, prekmurska gibanica, kurtoš kolač in ostale dobrote. Na socialnih omrežjih Visit Lendava in Vinarium Lendava so na ogled tudi videi, s katerimi gostinci predstavijo in vabijo na svoje »kulinarične adute«.

Vabljeni k prebiranju kulinaričnega turističnega vodnikain ogledu predstavitvenih videov, ki vas bodo zagotovo premamili tudi k okušanju v živo.

Vir: Zavod za turizem in razvoj Lendava

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/17020-kulinaricni-vodnik-po-lendavi

 

Mogoče vam bo všeč