Vir: foto. policija
črna kronikaLokalnoSlovenija

Kronika: Prijeti štirje moški doma z novomeškega območja, ki so v Šentjurju ukradli vozilo, vlomili v trgovino z elektro materialom in ukradli za okoli 13.000 € električnih kablov

Celjski policisti poročajo, da so  štirje moški, stari 28, 34, 36 in 44 let, dva doma z območja Škocjana, eden z območja Semiča in eden z območja Kočevja, so 4. maja 2021, v Šentjurju, z dvorišča podjetja ukradli poltovorno vozilo ter se odpeljali do podjetja z elektro materialom v centru Šentjurja in skozi okno vlomili v skladišče, si odprli vhodna vrata skladišča in ukradli več lesenih kolutov z okoli 8.400 metri električnih kablov. Le te so z ukradenim vozilom odpeljali na območje Sevnice. Verjetno je nekje  na sevniškem njihov »logistični odlagalni« punkt.

Na podlagi GPS sistema v vozilu so naslednje jutro v podjetju, čigar last je vozilo zaznali, da je vozilo parkirano na območju Sevnice. S preiskovalnimi dejanji so policisti ugotovili, da so storilci  ukradene kolute s kabli razložili na gozdni poti v naselju Drušče, vozilo pa parkirali na
železniški postaji na območju Sevnice.  Del  kablov so na kraju sežgali, ostale pa skrili. V sodelovanju s tamkajšnjimi policisti smo v naslednjih dneh pokrivali območje in osumljene prijeli, ko so se ponovno vrnili na kraj ter jih pridržali. »Specialisti« za tovrstno blago  večkrat prihajajo iz prej omenjenih koncev,  ki so navedeni kot kraji njihovega stalnega  prebivališča. Njihov » modus operandi« kaže da  »poslujejo« na območju celotne Slovenije, le redki kot tile,  se držijo klasične »blagovne« skupine vezala na kable oziroma znane rdečkaste kovine.

Šentjurski policisti bodo osumljene kazensko ovadili. Trije so bili v preteklosti že obravnavani in pravnomočno obsojeni zaradi tatvin, velikih tatvin, ropa in  preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. Verjetno tudi tokratno delovanje, seveda nezakonito in protipravno, ne bo ostalo nenagrajeno  v obliki kakšne sankcije ki zelo pogosto sliši na ime zapor. 

Ali bo to pomagalo, za enkrat je težko dognati na podlagi vedenja od prej.

Avtor: Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč