Delegati in gosti na kongresu SMC. Med njimi tudi Janez Janša, predsednik Vlade RS
Politika

Kongres SMC v Celju: Po strmem klancu navzgor je pot, ki je edina in jo je treba prehoditi. So pripravljeni

Na  programskem kongresu stranke SMC v Celju   se je zbralo nekaj kot več 300 udeležencev, delegatov in delegatk, ki so odločali o tem  kako naprej.  Tudi  več kot 100 gostov iz različnih strank ter drugih področij. Pravijo da ne levo ne desno, ne nazaj ampak naprej, po poti napredka, sodelovanja in ustvarjanja blaginje.

Polna Kongresna dvorana na Celjskem sejmu

 

 

 

 

 

 

Kongresa SMC v Celju  se je  poleg funkcionarjev SMC  udeležilo  tudi  nekaj drugih politikov.  Polega Janeza Janše , predsednik Vlade RS in stranke SDS,  še   predsednik DS Alojz Kovšca, predsednik SLS Marjan Podobnik, predsednik Zelenih Slovenije Andrej Čuš ter župan Mestne občine Celje Bojan Šrot. Prisoten je tudi državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Jelko Kacin.

Predsednik SDS  Janez Janša  na kongresu SMC je dejal:« Včeraj smo v tej isti dvorani odprli Mednarodni obrtni sejem. Udeležba je velika, kar je na nek način pokazatelj tega, kar se v tem trenutku dogaja v Sloveniji, v slovenskem gospodarstvu«. Med nagovorom kot pomemben gost, v vlogi predsednika SDS in kot premier, je ocenil,  da  je  zasluga Počivalška, da so lani v času epidemije uspeli najti ravnotežje med zdravstvenimi in drugimi ukrepi, ki so gospodarstvo ohranili v kondiciji. Morda bomo imeli tudi zgodovinsko nizko brezposelnost«, je dodal.

SMC je po Janševem mnenju lani ob sestavi vlade naredila velik korak in odgovorno dejanje  v smislu stabilizacije slovenskega političnega prostora v prihodnje. “Da je nekdo sposoben sodelovanja, pa mora biti suveren,” je poudaril. To po njegovih besedah pomeni, da sam odločaš, da ne odločajo ne mediji ne strici iz ozadja ali druge stranke. V Sloveniji je v zadnjih dveh desetletjih izključevanje postalo norma, ugotavlja premier. To je SMC , posebej njen predsednik uspel, zdržal vse napade, diskreditacije, grožnje.  Za ceno zbijanja rejtinga v političnem prostoru. Sedaj so na prelomnici. Čas je za dvig, veter je ugoden , jadra so napeta samo pravi tečaj je potreben in seveda navigator. Zaobiti čeri ki so napoti. Potem ob izkrcanju na obalo pa po strmi poti navzgor, združeni, močnejši, bolj izkušeni.

Janez Janša , predsednik Vlade RS In stranke SDS

 

Bojan Šrot, župan MO Celje

 

 

 

 

 

 

 

Na 4. Kongresu stranke SMC je predsednik Zdravko Počivalšek ocenil, da je za njimi  burno leto ter da jih čaka  veliko dela. Stranka SMC je bila motor oblikovanja nove vlade. To vlado pa je takrat pričakal eden najtežjih izzivov naše generacije, epidemija. Namesto sodelovanje pri boju proti pandemiji so našo vlado hromili pri vseh aktivnostih za zajezitev posledic. Kar je SMC postavilo pred velike preizkušnje. ‘’V tem boju smo krvaveli, a na koncu preživeli. Ne samo preživeli, na tej poti smo se prečistili in še bolj strnili svoje vrste. Danes stojimo kot trden steber liberalnega centra’’, je še ocenil Počivalšek. Gospodarstveniki, župani in delovni ljudje v javnem sektorju so v SMC prepoznali centralno točko. Najpomembnejšo točko, ki lahko na prihodnjih volitvah odloči o smeri družbenega in gospodarskega razvoja Slovenije.
Kongres stranke SMC pa je pokazal in dokazal, kako močan utrip je v SMC in skupaj z novimi okrepitvami bomo prihodnje leto igrali glavno vlogo na parlamentarnih volitvah. Predsedniku je bil podeljen mandat, da zaključi pogovore s številnimi partnerji in da v naslednjem koraku pogovore pripelje do končnega dogovora. Ambicija je združiti in povezati vse, ki navkljub razlikam svoj pogled usmerjajo v prihodnost. V tisto, kar nam je skupno. V tisto, na čemer lahko gradimo razvoj za vse regije naše države. Glede združevanja je dobil mandat brez glasu proti, brez vzdržanih. Suvereno. Spodbudno.

Zdravko Počivalšek , predsednik SMC

Sprejeli so programska izhodišča-Slovenija 2030:
Zeleni in digitalni prehod gospodarstva, družbe in države, nadaljevanje debirokratizacije, razvoj za vse regije, stanovanjska politika, celovita demografska politika, potencial logistike, medicinske konoplje in slovenskega lesa 
Poleg programskih prioritet stranke so  bil sprejeli  tudi manifest, v katerem so  zapisali, da Stranka modernega centra za prihodnje parlamentarne volitve preko združevanja in povezovanja liberalnega centra oblikuje politični  odgovor na poglede tistih, ki želijo svojo pozornost nameniti prihodnjim desetletjem in ne preteklosti.
Stranko v prihodnosti čakajo trije ključni koraki: združevanje, povezovanje in sodelovanje. SMC bo tako vodila politiko odgovornega in zelenega gospodarskega razvoja, ki je temelj za pravičen družbeni razvoj in ohranjanje socialne stabilnosti ter visokega standarda življenja.

V vseh teh oblikah želijo prispevati največ kar premorejo.  V sedanji vladi menijo,  da so motor z dobrim izgorevanjem, v naslednji ko bodo še bolj okrepljeni pa motor na »turbo« pogon.  Odločno, močno in učinkovito. Glede na zastavljeno in delovanje na treh nivojih rabijo veliko kondicije. Moštven duh in vztrajnost. Pravijo da,  zmorejo, posebej glede na prislovično trmo pri predsedniku ali kot je sam rekel zase, da mu pravijo, da je trmast in vztrajen in neomajen kot »kozjanski bik«,  seveda v pozitivnem smislu. Soigralce  za to tekmo vztrajnosti ima že izbrane. Časomerilec je tudi začel odštevati.

Gosti kongresa v neformalnem pogovoru

Pozdrav med gostiteljem in gostom , predsednikom Vlade RS, Janezom Janšo

Zdravko Počivalšek pred sedmo silo

Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS

 

Ne levo, ne desno, ne nazaj, ampak naprej postaja eno ključnih vodil stranke SMC!
Pa čim več vključenih pod tem geslom!

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika