Politika

KARL ERJAVEC TRDI ENO, JOŽE DEŽMAN PA DRUGAČE

Čeprav pravijo, da jabolko ne pade daleč od drevesa, se po Erjavčevem obračanju po vetru, oziroma po politiki, ki mu prija sprašujemo ali to za Karla Erjavca drži.

Erjavec se je v pismu članom izrecno zavzel za ideološkost stranke Desus: »Stranka DeSUS je ideološka stranka tudi zato, ker brani pridobitve narodno osvobodilne borbe in, ker nikoli ne bomo dovolili, da bi se spreminjala zgodovina v tem smislu, da so sodelavci fašizma in nacizma odigrali pozitivno vlogo v drugi svetovni vojni.«

A na zanimivo Erjavčevo pripadnost partizanom in komunizmu se je odzval Jože Dežman: “Ne bo držalo, kar zatrjuje Karl Erjavec, da je njegov oče šel v Belgijo kot ekonomski emigrant,” pravi zgodovinar in muzealec Jože Dežman. Erjavčev oče ni hotel služiti v Jugoslovanski ljudski armadi in je raje ilegalno pobegnil v tujino, ker so mu partizani umorili očeta” piše portal Reporter.

Dežman je Erjavcu zato postavil par vprašanj:

·         Ali ta vaš zelo ideološki pogled na zgodovino pomeni, da so bili vaš stari oče, njegov brat in vaš stric »sodelavci fašizma in nacizma«?

·         Ali pa so bili  žrtve vojnega zločina, ki so ga zagrešili »sodelavci stalinizma«?

·         Ali je njihovim otrokom RS upravičeno priznala pravice po Zakonu o popravi krivic, tudi vašemu očetu?

Zanimiva vprašanja, še bolj pa bi bili zanimivi odgovori, če bi Erjavec (po pravici) sploh na njih odgovoril.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika