GospodarstvoizobraževanjeSlovenijaTurizemV fokusuVeč

Kampanja Zdaj je čas. Moja Slovenija. v slovenskih medijih z namigi za zelene in varne počitnice

Osrednji vseslovenski motivacijski kampanji »Zdaj je čas. Moja Slovenija.« se v koprodukcijskem sodelovanju pridružujejo tudi vse večje slovenske medijske hiše. Preko različnih komunikacijskih kanalov s privlačnimi prispevki spodbujajo prebivalce Slovenije h kakovostnemu preživljanju dopustniških dni v naši državi, odkrivanju novih doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Kampanja Zdaj je čas. Moja Slovenija. v slovenskih medijih z namigi za zelene in varne počitnice

S kampanjo Zdaj je čas. Moja Slovenija je Slovenska turistična organizacija (STO) tudi letos na domačem trgu povezala vse vodilne destinacije, turistično gospodarstvo, produktna združenja in partnerske institucije. Kampanjo podpirajo tudi številni slovenski mediji. Vsebine prispevkov komunicirajo kampanjo in postavljajo v ospredje varna, zelena, aktivna, zanimiva doživetja, temelječa na nacionalnih standardih za zdrav in varen turizem v okviru znaka odgovornih potovalnih standardov Green&Safe posamezne destinacije. Mediji nagovarjajo k raziskovanju Slovenije tudi z nagradnimi igrami. Nagrade prispevajo slovenski turistični ponudniki v sodelovanju z vodilnimi turističnimi destinacijami.

Vir: zaslonski posnetek

 

V okviru koprodukcijskega sodelovanja se kampanji Zdaj je čas. Moja Slovenija pridružuje vodilna medijska hiša v Sloveniji PRO PLUS, ki vsak teden v najbolj gledanem terminu na POP TV in Kanalu A predstavlja bolj znane turistične destinacije in išče manj znane kotičke. 4 minutni prispevek Moja Slovenija je na sporedu na POP TV vsak torek ob 18.50, pred osrednjo informativno oddajo 24ur in v četrtek ob 17.55 na Kanalu A pred oddajo Svet na Kanalu A. Reportaže destinacij lahko ujamete tudi v popoldanskih oddajah 24ur pri vas in v Svetu na Kanalu A.  Ta teden je Špela Jereb z ekipo raziskovala Ptuj: rimsko mesto s 1000-letno tradicijo vinarstva. Vabljeni k ogledu prispevka na portalu 24ur.com na povezavi.

Vir: zaslonski posnetek

 

Eva Cimbola na Planet TV vsako nedeljo ob 18.15 v rubriki Planet na obisku obiskuje destinacije in išče ideje za zelen in aktiven oddih. V sklopu oddaje poteka tudi nagradna igra na FB strani in v oddaji. To nedeljo ne zamudite prispevka o Kamniku. Na Siol.net pa si ogledate zadnji prispevek in raziskovanje Nove Gorice in Vipavske doline, destinacije edinstvenih vin in vrhunske kulinarike med Alpami in Jadranom na povezavi.

Vir: zaslonski posnetek

Ingrid Ulaga pa si na TV 3 v oddaji Zlati ključi vsak teden od ponedeljka do srede ob 21. uri lahko pridružite raziskovanju slovenskih občin in iskanju zlatih ključev. En teden, ena občina v zabavni, popotniški raziskovalni oddaji.  To nedeljo v popoldanskem času si lahko pogledate ponovitve vseh treh oddaj Zlati ključi v Novem mestu – mestu situl, naslednji teden pa bo čas za reševanje uganke v Idriji. Vabljeni k spremljanju oddaj tudi na posebnem FB kanalu, kjer vsak teden poteka tudi nagradna igra z žrebanjem v živo.

 

Med 6. julijem in 2. avgustom na RADIO 1 poteka poletna turneja po Sloveniji, ko se Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič, vsak dan med tednom v živo iz mobilnega studia oglašata z drugega konca Slovenije in skupaj z znanimi Slovenci in gosti slovenskega turizma iščeta številne namige za počitnice v Sloveniji. Vabljeni na popoldansko poslušanje RADIA 1, ekipo pa lahko ujamete tudi na terenu. Naslednji teden bodo v Čatežu, Podzemlju, Lipici, Kranju in Ljubljani. Več si lahko preberete na: Radio 1 – Radio 1 na turneji po Sloveniji

Vir: zaslonski posnetek

 

V sklopu kampanje Zdaj je čas. Moja Slovenija. poteka tudi koprodukcijsko sodelovanje z nacionalno medijsko hišo RTV SLOVENIJA.  Val 202, II. program Radia Slovenija prek različnih radijskih vsebin predstavlja kampanjo in turistične vsebine, še posebej izpostavlja športne dosežke naših športnikov.

Na Prvem programu Radia Slovenija so si med poletjem v oddaji NaPOTki zastavili nov cilj: obiskali bodo kraje z imeni, ki jih, če jih napišemo z malo začetnico, uporabljamo v vsakdanjem jeziku za opis predmetov ali pojmov.  Vabljeni k poslušanju na povezavi v etru ob nedeljah ob 6:45 in na podkastu “naPOTki”.

 

Na posebni pristajalni strani Moja Slovenija na nacionalnem portalu Slovenia.info so poleg video vabil znanih Slovencev, ki imajo radi raznolike kotičke, na voljo tudi video vabila turističnih delavcev – tistih, ki soustvarjajo turistično ponudbo na destinacijah. Preko posebnega načrtovalca poti si obiskovalci lahko sestavijo svoje doživetje po destinacijah, ali rezervirajo paket pri turističnih ponudnikih, ki sodelujejo v posebnem pozivu za promocijo storitev. Objavili smo že preko 140 paketov v različnih tematskih kategorijah. Možnost oddaje paketa  je skozi celo leto, pogoja za sodelovanje pa sta vključitev vsaj ene nočitve in možnost spletne rezervacije paketa. S tem si na STO želimo spodbuditi tudi povezanost destinacij in ponudnikov, da zanimive pakete in doživetja pripravijo skupaj in gostom ponudijo res nepozabne počitnice doma. V naši Sloveniji.

 

Zdaj je čas. Da spoznate ideje za vaše zelene in varne počitnice. Moja Slovenija. Vabljeni k odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikoma #mojaslovenija in #ifeelsLOVEnia.

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/16924-kampanja-zdaj-je-cas-moja-slovenija-v-slovenskih-medijih-z-namigi-za-zelene-in-varne-pocitnice

 

 

Mogoče vam bo všeč