Prehitra vožnja vzrok za veliko slabega med vozniki in ne-vozniki
LokalnoprometSlovenijaŽivljenje

»Kalgon« voznik ali » 3 v enem«-v naselju krepko prekoračil hitrost, vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Kaj storiti v takšnih primerih?

V obilici dela prometnih policistov  Postaje prometne policije Celje so včeraj popoldne, pri izvajanju meritev  hitrosti v Celju, izmerili hitrost vozniku osebnega avtomobila, ki je  pri  omejitvi  50km/h,  vozil 85 km/h, kar pomeni, da je ob upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti, prekoračil dovoljeno hitrost vožnje v naselju  za najmanj 30 km/h. V postopku z njim so še ugotovili, da je vozil brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja in pod vplivom alkohola.  Preizkus alkoholiziranosti  je  pokazal, da je imel 0.27 miligramov alkohola v litru izdihanega  zraka. Vozniku so vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog.  Za storjene  prekrške je predpisana skupna globa v višini 1.550 € ter stranska sankcija odvzem motornega vozila.

 

Prav  tako  so  prometni  policisti včeraj pri izvajanju meritev hitrosti v Celju,  kjer je hitrost vožnje s splošnim pravilom za naselje omejena na 50 km/h,  izmerili hitrost vozniku osebnega avtomobila,  ki je vozil 117 km/h, kar  pomeni,  da  je  ob  upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti, prekoračil  dovoljeno  hitrost  vožnje  v  naselju za najmanj 61 km/h. Tudi zoper  njega  sledi  obdolžilni  predlog.  Za prekršek je prepisana globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Foto: policija

Prekomerna  hitrost  je  še  vedno  najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, zato znova pozivajo vse udeležence cestnega prometa, naj upoštevajo omejitve hitrosti, naj bodo pri vožnji strpni in previdni in naj spoštujejo ostale udeležence cestnega prometa.

Glede na slišano, videno in doživeto, ugotavljamo da mandatna kazen in začasno odvzem vozniškega dovoljenja ali vozila tem prometnim »puntarjem« ne pride do živega, je koristno uvesti za takšne »posebneže« posebno družbeno koristno delo kot šok terapija. Danes sem zasledil da v neki državi daleč od nas proti vzhodu, so za takšne neukrotljive adrenalinske voznike omislili in že izvajajo obvezno delo znotraj družbeno koristnega dela in sicer  urejanje pokojnikov na oddelkih za patologijo po opravljenih obdukcijah brez možnosti odklonitve dela. O delovanju zaenkrat ni konkretnih izsledkov, predpostavka je da učinkuje.

Vane T. Costa

Vir in foto : puc&vtc

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno