SlovenijaTurizem

Kako bomo potovali po koncu korona krize ?

Slovenska turstična organizacija je v sodelovanju s podjetjem Valicon izvedla raziskavo Ocena potenciala domačega gosta.

Predstavitev raziskave Ocena potenciala domačega gosta

Raziskava, ki jo je STO pripravila v sodelovanju s podjetjem Valicon, je preverjala velikost in strukturo domačega trga ter tržni potencial, potovalne motive, priljubljene destinacije in proces nakupnega odločanja za počitnice in oddihe po Sloveniji ter spremenjene potovalne motive zaradi epidemije COVID-19. Poročilo vsebuje tudi analizo poletne sezone in obetov do konca leta 2020, identifikacijo vplivov turističnih bonov in kampanje »Zdaj je čas. Moja Slovenija« ter oceno potenciala domačega gosta za leto 2021.

Raziskava je pokazala potencial in naklonjenost domačega gosta za dopustovanje doma, po relevantnosti pa se Slovenija uvršča med top destinacije za domačega gosta. Slovenija je v očeh domačega gosta zelena destinacija, ki je dobra za sprostitev v naravi in ima bogato wellness in zdraviliško ponudbo.

Več o raziskavi pa si lahko preberete tukaj in si zabeležite vprašanja, na katera bomo odgovorili tekom predstavitve.

vir:https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/14685-predstavitev-raziskave-ocena-potenciala-domacega-gosta?utm_campaign=sI-dec20-pr-tta-49&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-dec20-pr-tta-49#

mib

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija