PolitikaSlovenija

Javnomnenjska anketa! SDS visoko zgoraj, DESUS pada!

Da je “izdajalska” stranka DESUS odšla iz koalicije, se pozna tudi v javnomnenjski raziskavi ki jo je za NOVO24TV, naredila agencija Parsifal.

DESUS pada, SDS prepričljivo vodi

Parsifal je za Nova24TV med 21. in 23. decembrom izvedel anketo o podpori političnim strankam. Na samem vrhu ni sprememb, saj še vedno z veliko razliko vodi SDS, vrstni red ostaja bolj ali manj nespremenjen, je pa Levica znova prehitela DeSUS, saj je ta izgublja podporo.

Na vprašanje anketarjev, katero stranko bi volili v slovenski državni zbor, če bi bile volitve to nedeljo, pa je največji delež vprašanih svojo podporo namenil stranki SDS, in sicer kar 20,9 odstotka. LMŠ bi izbralo 9,9 odstotka vprašanih, SD osem odstotkov vprašanih, Levico 7,2 odstotka vprašanih, DeSUS pa 6,4 odstotka vprašanih. Vse ostale stranke bi dobile manj kot tri odstotke podpore. 36,1 odstotka volivcev pa je neopredeljenih.

Če pa bi upoštevali samo opredeljene volivce, bi SDS dobila 32,7 odstotka glasov, LMŠ 15,4 odstotka, SD 12,5 odstotka, Levica 11,3 odstotka, DeSUS 10,1 odstotka, NSi 4 odstotke, SAB 3,7 odstotka, Pirati 3,3 odstotke, SNS 2,2 odstotka, SMC 2 odstotka, SLS+NLS 1,8, Dobra država 0,9 odstotka.

Zanimivo bo videti raziskavo javnega mnenja v mesecu januarju, ko leva opozicija načrtuje konstruktivno nezaupnico. Z vsako tako neumnostjo, se zdi, da SDS samo še pridobiva.

PM

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika