Janez Janša na srečanju članic in članov Celjske regijske koordinacije SDS
Dogodki in prireditvePolitika

Janez Janša na srečanju celjske regije SDS: “Nikjer po svetu ni tako težko glede tega in ni toliko nagajanja opozicije. To ni nikjer drugje kot pri nas. Podžigati proteste in metati polena pod noge, to znajo in nič drugega.

Slovenska demokratska stranka je danes nadaljevala z regionalnimi srečanji. Prvo srečanje je  danes potekalo  na Frankolovem v organizaciji Celjske regijske koordinacije.

Pred pričetkom srečanja je bila odigrana  spominska  nogometna tekma kot poklon  dolgoletnemu predsedniku vojniškega odbora Milanu Dečmanu,  med domačo ekipo, ekipo OO SDS Vojnik in ekipo  vlade in poslancev SDS V Državnem zboru.  Tako kot v resničnem življenju tudi tukaj se je izkazal Predsednik Vlade, ki je  dosegel  kar tri gole ob izenačenem izidu 7:7

Skupinska slika obeh ekip

 

 

Na  srečanju ob zelo prijetnem jesenskem vremenu se je zbralo  več kot 400 članic, članov,  simpatizerjev in tistih ki imajo Slovenijo v srcu.  Domači predsednik odbora, Damjan Muzel, je izrazil veselje,  da je prav njim bila dana možnost organizacije srečanja. Branko Bračko, predsednik CRK SDS, je med drugim dejal da malo takšnih osebnosti in predsednikov Vlad ki tega premorejo, da tudi v najtežjih pogojih političnih in epidemioloških tako uspešno vodi vlado Republike Slovenije.

Tudi Romana Tomc, podpredsednica SDS in Evropska poslanka je omenila da glede predsedovanja Slovenije Evropskemu svetu so v tujini same pohvale. Doma, v Sloveniji pa mediji   nič o tem. Na nek način je to dobro. Če bi bilo kaj slabega ali kakšen kiks,  bi MSM in  protivladno  in proti SDS naravnane medije bi po cele dneve premlevali in secirali  vsako malenkost. Škoda je pa da državljani ne izvemo  to kar bi morali vedeti. To ni v interesu »ustvarjalcev« resnice.

Aleš Hojs, podpredsednik stranke in notranji minister se  je pred pričetkov srečanja srečal z ravnateljico šole tukaj v Frankolovem. Tu ni problema z maskami, PCT, ni problemov z znanjem slovenskega jezika. V osrednji Sloveniji je to problem. “Nihče nima nič proti priseljencem.” Prav pa je, da se prilagodijo. V Ljubljani pa se dogaja žal nasprotno. Nekateri so prišli sem v Slovenijo, se niso prilagodili temveč terorizirajo državo in želijo porušiti tisto kar ni njihovo. V prestolnici, v Ljubljani pa protestirajo tisti  ki ne delajo  in ne prispevajo k blaginji. Rušijo državo tisti ki so prišli navzkriž z zakonom tudi prej. Vlada od sorazmernih ukrepov ne sme odstopiti. Prav iz tega  zornega kota je odločitev US nerazumljiva in nerazumna.

?

 

Na vsakem takem srečanju se zbere toliko ljudi kot na srečanjih drugih strank za celo državo, meni Janez Janša.  Spregovoril je o naslednjem super volilnem letu. So  potrebni posebni napori. Potrebni so tudi vsi ki  želijo pomagati da bomo ohranili pravo smer dela pri nas za vse ljudi.

Stehtali se bomo na vseh volitvah naslednje leto, razen evropskih. To je velik izziv, priložnost, pa tudi garanje. To druženje, ki je tako dobro obiskano, je del teh naporov. Od tega bo odvisno, kakšna bo Slovenija v prihodnosti, zato bo to prelomnica. V teh mesecih, ki so pred nami, se ne moremo ukvarjati zgolj s predvolilno kampanjo. “Imamo epidemijo, kjer slovenska politika ne nastopa enotno kot ekipa, ampak dobivamo polena pod noge. V tem je Slovenija posebnost. Takega nagajanja, kot smo ga mi deležni, ne najdete nikjer. Zato plačujemo večjo ceno. Povsod so sicer protesti po Evropi zaradi ukrepov, to je cena demokracije, a prav pri nas je to vedno v ospredju in se podžiga proteste. Imamo celo državne institucije, ki delajo za to, da bi bilo več okužb.

Bojan Podkrsjšek

Pomembno je da se ne popusti pod pritiski. Tisti ki to počne ve da ne bo mogel dolgo zdržati ločenosti od korita v katerih se je  dajalo brez pomisleka in ven  jemalo po potrebi. Seveda za prvorazredne in privilegirane. V tem letu in pol od nastopa vlade,  ki jo vodi Janez Janša se popravlja tisto,  ki bi moralo biti narejeno v preteklih levih vladah. Mukoma se sedaj stvari postavljajo napravo mesto. Privilegiranci  pa nimajo ne sape ne denarja  in nimajo »ključev« od  »zlatih soban« iz katerih se je jemalo noč in dan. Histerija je zato prepotencirana in neznosna. Popuščanja ni in ne se me biti. tudi zato ker  je  samo še ena “obvoznica” do kaosa.  Slovenija mora ostati normalna, zdrava in tradicionalno evropska brez odklonov. Odkloni se bodo odpravili, tečaj plovbe mora biti tradicionalno evropski, naš slovenski.

Za takšno Slovenijo se je treba boriti, izboriti in jo obdržati. S pomočjo vseh vas  ki vam je mar za Slovenijo

 

 

 

Predstavili se evidentirani  kandidati  za volite v DZ RS. To so:  Simon Kroflič iz občine Štore, Mag. Marjan Ferjanc pa bo na listi SDS za poslanca kandidiral v Celju,  Štefka Pavčnik v  Laškem,  Anton Šturbej iz občine Rogatec pa kandidira v Obsotelju. Bojan Podkrajšek  ki  je poslanec iz Slovenskih Konjic in sicer drugi mandat,  Lucija Vrhovšek Jančič iz Zreč, Damjan Muzel iz Frankolovega ter  Jelka Godec iz Šentjurja.

Tudi kulturni program je bil naravnan tradicionalno z mladimi in zelo mladimi nastopajoči. To je dober obet za ta naš slovenski svet.

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč